Foto de sílvia Orriols al seu despatx amb el logo de la CUP
POLÍTICA

Sílvia Orriols assegura estar més a prop de la CUP que de VOX

L'alcaldessa de Ripoll revela les seves afinitats


'El Vox indepe', així és com molts anomenen a Aliança Catalana, el partit que ha conquerit l'alcaldia de Ripoll amb un discurs independentista i antiimmigració. Tot i això, la pròpia formació es desmarca del partit de Santiago Abascal. En una entrevista a La Vanguardia, la seva líder Sílvia Orriols ha revelat les seves veritables afinitats.

Més a prop de la CUP que de Vox

"Jo sempre he dit que prioritzo més l'eix nacional", ha aclarit, "per tant sempre estaré a prop dels que prioritzen la independència". En canvi, ha afirmat sentir-se molt lluny dels “que volen l'extinció de Catalunya”.

Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori

Cal recordar, però, que la CUP va promoure el cordó sanitari a Aliança Catalana a Ripoll. Els cupaires van intentar forjar un govern de concentració amb ERC i Junts, que finalment no va prosperar. Orriols assegura que el seu èxit electoral resideix precisament en els vots de veïns afins a aquestes formacions.

"No només hem recollit vots de Junts, sinó també del PSC i d'ERC", assenyala. Per a ella, “això és degut a la incapacitat d'aquestes formacions per abordar temes que afecten els ripollesos com la inseguretat, la immigració i l'incivisme”.

Extrema dreta?

En les darreres setmanes, la formació s'ha vist al centre d'una campanya mediática impulsada pel mantra de l'extrema dreta. “Ens són igual les etiquetes”, respon Sílvia Orriols, “lluitem per la supervivència del nostre poble”. Defineix Aliança Catalana com “un partit nacionalista català que advoca pel sentit comú”.

Dones musulmanes de passeig per Ripoll

L'alcaldessa de Ripoll té com a prioritats tancar la mesquita de Ripoll i revisar el cens per comprovar que no hi hagi immigrants en situació irregular. Critica “les polítiques socials sense sentit que han anat aplicant anteriors equips de govern”. I es mostra convençuda de poder revertir la “situació de degradació, devastació i immigració descontrolada”.

Immigració i ajuts socials

Orriols posa en relleu les diferències amb Vox, però també assenyala que “hi ha altres coses amb què puc estar d'acord”. Aplaudeix, per exemple, “les campanyes mediàtiques en contra de concedir més ajudes socials als immigrants que a les persones vulnerables del país”.

En aquest sentit, l'alcaldessa promet "eliminar les clàusules que discriminen als ripollesos de l'accés a ajuts socials". Explica que “la dona gran que té un pis en mal estat no té accés a ajudes perquè ja té una propietat. En canvi, a l'immigrant no se li demana cap document que acrediti el patrimoni del país”.

➡️ Política

Més notícies: