Pla mig curt de Sílvia Orriols somrient i aplaudint
POLÍTICA

Sílvia Orriols (Aliança Catalana) irromp al Parlament malgrat el cordó sanitari

La formació identitària aconsegueix dos diputats i es queda a les portes d'un resultat històric


S'havien marcat l'objectiu d'irrompre al Parlament i ho han aconseguit. Aliança Catalana, amb gairebé tota la premsa catalana en contra i amb atacs constants de gairebé tots els partits, ha aconseguit representació a la cambra catalana a les seves primeres eleccions al Parlament. El partit independentista identitari de Sílvia Orriols estarà present a la pròxima legislatura amb 2 diputats.

A la seu d'Aliança Catalana, els nervis han donat pas a l'esperança i, posteriorment, a l'alegria. Amb un nucli petit de dirigents i militants a la seva discreta seu de Ripoll, Sílvia Orriols ha celebrat que tant ella com Ramon Abad, el seu candidat per Lleida, seran diputats la propera legislatura. Uns grans resultats que podrien haver estat fins i tot millors, ja que s'han quedat pocs vots d'obtenir fins a quatre diputats més (tres per Barcelona i un altre per Girona).

No ho ha tingut fàcil Aliança Catalana en aquesta campanya. Els mitjans dopats amb subvencions han intentat silenciar-los, si no atacar-los. La resta de partits també es van sumar a la campanya d'assenyalament, com demostra l'anomenat “acord antifeixista” signat pel PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per no pactar-hi. Tot i això, no han evitat que una part important de catalans hagin donat el seu suport a la formació de Sílvia Orriols: en total 118.059 vots.

De fet, al global de Catalunya, Aliança Catalana s'ha quedat uns pocs milers de vots de tenir més suports que la CUP. En qualsevol cas, malgrat totes les traves que li ha posat l'establishment polític i mediàtic català, el partit de Sílvia Orriols ja és una realitat a la política catalana amb la seva irrupció al Parlament. I, a més, demostra que qüestions com la inseguretat i la immigració també importen a l'electorat independentista.

Aliança Catalana podrà encarar la legislatura sense haver de negociar amb Junts una possible investidura de Carles Puigdemont, ja que l'independentisme no suma. D'aquesta manera, si el PSC no aconsegueix cap acord perquè Salvador Illa sigui investit president de la Generalitat i anem a noves eleccions, el partit de Sílvia Orriols podrà participar a tots els debats i tenir les quotes de protagonisme que el càrtel processista li ha fet negat en aquesta campanya electoral.

➡️ Política

Més notícies: