Pla mitjà de Sergi Sabrià parlant des del faristol del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Sergi Sabrià no tarda ni 24 hores a evidenciar per què Pere Aragonès l'ha premiat

Si algú dubtava que el seu ascens dins del Govern de la Generalitat responia a interessos electorals, ell mateix ha dissipat els dubtes l'endemà del nomenament

Sergi Sabrià ja exerceix com a viceconseller d'Estratègia i Comunicació de la Generalitat. Dimarts passat al migdia, Pere Aragonès nomenava Laura Vilagrà vicepresidenta del Govern i ell com a nou home fort de l'executiu català. Si algú tenia algun dubte sobre els motius pels quals ha estat premiat pel president, ell mateix els dissipava quan no feia ni 24 hores que havia accedit al nou càrrec.

Tothom ha coincidit a l'hora de fer una lectura respecte a aquests canvis al Govern. Analistes, periodistes i l'oposició, sigui d'esquerres, de dretes, processista o constitucionalista, arribaven a la mateixa conclusió. Es tractava d'una operació d'estètica -cosa que fins i tot Aragonès va admetre amb les seves paraules-, que servia per reforçar el nucli dur del president i per marcar perfil de cara a les properes eleccions, ara que estem a l'últim any de legislatura.

Sergi Sabrià ja s'encarregava abans de l'Estratègia i la Comunicació del Govern, però ho feia sense un càrrec de renom com és el de viceconseller. I ho feia des de l'ombra. Ara, considerat gairebé com un conseller, podrà sortir als mitjans i transmetre el seu discurs a l'opinió pública directament.

Algú pensarà que aquesta tasca ja requeia en la portaveu, Patricia Plaja, però no. Ella seguirà amb el seu rol de comunicació més institucional, mentre que Sabrià -un home de partit- podrà baixar al fang ara que el debat polític s'intensificarà per la precampanya electoral.

Tot això podrien ser teories si no fos perquè el mateix Sabrià no va tardar ni 24 hores a evidenciar el que tothom té clar, però que el Govern s'entesta a intentar negar. Aquest dimarts, el nou viceconseller era entrevistat a TV3 i amb la seva intervenció deixava clar aquest nou rol que tindrà.

Preguntat per si el nomenament correspon a una operació de cosmètica, Sabrià optava per passar a l'atac i carregar contra Junts al més pur estil debat electoral. “Si em fan parlar d'operació de cosmètica, m'imagino el costum de la dreta catalana de canviar cada any el nom del partit. Que els convergents hagin passat per quatre estacions fins a dir-se Junts, a mi em sembla una operació cosmètica: representen els mateixos valors i amaguen les seves vergonyes”, deia.

També hi ha hagut dard enverinat per a Salvador Illa, considerant “operació cosmètica” el fet de “tenir un governet alternatiu per jugar els caps de setmana”. Dos missatges més propis d'un debat que no pas unes declaracions d'un càrrec institucional. I més quan no feia ni 24 hores que havia estrenat el nou càrrec. És clar que, al capdavall, el seu nou càrrec consisteix en això: marcar perfil dur davant de la premsa ara que Catalunya ja està en precampanya. Això sí, és un càrrec pagat per tothom i no pel partit.