Façana del museu de les arts i la ciència de València amb dos activistes enganxats al cartell que hi ha al llac
POLÍTICA

S'enganxen a la Ciutat de les Arts per protestar i demanen a la policia que les rescati

Les maneres de protestar d'alguns són cada cop més innovadores i costoses per a la resta de la comunitat

Maneres de cridar l'atenció n'hi ha moltíssimes. Alguns, com els valencians Meconios, ho fan amb versions més que particulars de nadales clàssiques. Altres, com els protagonistes de la notícia que ens ocupa, ho fan de maneres més peregrines.

També són llevantins com Los Meconios, però en ser (diuen ells, perquè són dos biòlegs encara que parlin de si mateixos en femení) 'activistes climàtiques' les seves maneres són més revolucionàries. I acaben malament.

R+D revolucionària

La manera particular que aquests nois han escollit per convertir-se en notícia recorda la d'aquella okupa de Santa Coloma. Si aquella noia va decidir fer un braç en ciment per evitar ser desallotjada d'Estudi 9, aquests joves biòlegs valencians n'han seguit l'exemple. Com? En aquest cas, es van encadenar a les lletres que decoren el llac de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El problema és que ningú no els va fer massa cas. Haguessin estat millor al laboratori fent la seva feina que allà passant fred? Molt probablement sí. Al matí, quan feia menys fred, s'havien estat entretenint a tenyir l'estany amb un producte negre que, deien ells, era innocu. Protestaven contra el "frau" que consideren que és, segons la seva opinió la COOP28.

Rescatades pel 112

Després d'unes quantes hores (es parla de més de cinc) el fred i la humitat van fer efecte en les seves ànsies de protesta. No els va quedar més remei que trucar al 112. Els serveis d'emergència els van desallotjar i el parell de dos va acabar a l'Hospital de La Fe. El més curiós de tot va ser que s'han atrevit, fins i tot, a denunciar per negligència per no ajudar-los amb la pressa que desitjaven.

Van trucar, segons sembla, quan van veure que a la nit feia fred i no eren capaços de deslligar-se sols. En fi, un desastre. Per sort, a diferència de l'okupa de Santa Coloma, ningú no va acabar amb tots els ossos d'un braç trencats. De moment, no hi ha notícies que el 112 tingui previst passar-los la factura del rescat, però seria un bon escarment.