Imatge dels Mossos d'Esquadra amb dos furgons davant 'El Kubo' i 'La Ruïna'
POLÍTICA

Satisfacció a la Bonanova després del desallotjament del Kubo i la Ruïna

E-Notícies ens hem acostat al barri de la Bonanova per seguir des de la primera fila l'operació dels Mossos d'Esquadra. Així hem viscut el desallotjament de les dues cases ocupades més polèmiques de Barcelona


Abans de les 6 del matí, agents dels Mossos d'Esquadra ja estaven preparant el terreny per al desallotjament del Kubo i la Ruïna, les dues polèmiques cases ocupades al barri de la Bonanova, a Barcelona. La possibilitat que hi hagués una batalla campal era més que alta. Les amenaces dels okupes feien témer el pitjor. “Que assumeixin el cost”, “acceptem el repte i abracem el conflicte” o “respondrem amb tota la fúria”, van ser algunes de les frases que es podien llegir al comunicat que van publicar des de La Ruïna els dies previs.

A les 6 en punt ha començat l'assalt a totes dues cases. Al carrer, una tranquil·litat que només s'ha trencat per l'arribada d'una manifestació de tot just un centenar de pro-okupes i pel considerable fum que hi havia a tota la zona. Un fum provocat pels coets i petards que els okupes han llançat als Mossos que intentaven accedir al Kubo i la Ruïna.

Mentre els Mossos es protegien en gàbies per accedir als habitatges, els okupes els han començat a llançar de tot: pedres, pots de fum, petards i altres objectes contundents. Fins i tot els han llançat un líquid que la policia temia que fos algun tipus de líquid inflamable. Un cop a dins, els agents han anat alliberant les diferents plantes de les cases en un treball minuciós, evitant caure als paranys que els okupes els havien preparat.

Imatge del desallotjament del Kubo i La Ruïna a Barcelona

Tot i els incidents i agressions als agents, la “fúria” que anunciaven els okupes no ha estat tanta com tots podíem témer. Que no es malinterpreti el comentari. Hi ha hagut violència, però històricament hi ha hagut desallotjaments amb incidents molt més greus. El cas és que no s'han hagut de lamentar mals majors. En aquest sentit, l'operatiu dels Mossos ha estat un èxit.

? DIRECTO: Desalojo okupa en Barcelona del Kubo y la Ruina

Després de més de quatre hores d'operació, els Mossos controlaven el Kubo i la Ruïna. Només faltava per desallotjar dos okupes que estaven resistint a la teulada de la Ruïna. I també un altre que s'havia penjat a la façana del Kubo. Han estat els bombers els que han acabat 'rescatant-los', donant així per finalitzat el desallotjament, gairebé sis hores després del seu inici.

Imatge d'una persona penjada a l'exterior de l'edifici del Kubo en un desallotjament

Al carrer, dos centenars de veïns es congregaven a la plaça de la Bonanova. Hi havia joves i grans. La multitud ha aplaudit els Mossos diverses vegades, com quan han aparegut al terrat d'un dels edificis o quan han retirat una pancarta que havien penjat els okupes en una de les façanes. Es respirava satisfacció entre els Mossos, però també entre els veïns. Després de diversos mesos en què el barri s'ha situat al focus mediàtic per les polèmiques que han envoltat aquestes dues cases ocupades, finalment la Bonanova tornarà a la tranquil·litat.

➡️ Política

Més notícies: