Dones musulmanes de passeig per Ripoll
POLÍTICA

Salt, el polvorí islàmic a Catalunya a punt d'esclatar

Ja han deixat lliures els dos presumptes gihadistes

Una xerrada en un bar de Salt (Girona) ha permès als Mossos d'Esquadra detenir dues persones per tinença i fabricació d'armes i explosius. El testimoni de la conversa que va denunciar els fets a la policia va escoltar com juraven per “Allah”. Un detall que la majoria de mitjans catalans han passat per alt.

De fet, la notícia ha quedat relegada a les cròniques de successos com un incident més. L'esdeveniment coincideix amb l'aniversari dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils, sobre els quals el processisme segueix alimentant les teories de la conspiració. Cosa que contrasta amb la complicitat i permissivitat de les autoritats a Catalunya amb el repte de la immigració massiva.

Així van passar els fets

El testimoni va sentir com un dels sospitosos instruïa l'altre sobre com fabricar explosius i armes casolanes. A més de jurar diverses vegades per “Allah”, el va animar a “seguir el camí”. La Policia Local del municipi va identificar els dos sospitosos i va traslladar el cas a la unitat especialitzada de Mossos d'Esquadra.

Pla mitjà d'un agent dels Mossos d'Esquadra d'esquena

Després d'una investigació amb punxades telefòniques i seguiments inclosos, els Mossos van procedir a l'entrada i registre del domicili. Van requisar dispositius electrònics, documents i borses que podrien contenir armes i explosius.

Els sospitosos van passar a disposició judicial, però el jutge d'instrucció en va decretar la posada en llibertat amb mesures cautelars. Hauran de comparèixer periòdicament als jutjats, se'ls han retirat els passaports i no poden sortir del país. El cas ha posat en evidència la problemàtica de la islamització progressiva de Catalunya.

Salt, zona zero de la Catalunya islamitzada

A Salt, un de cada tres nadons que neixen són de pare estranger, i un 60% d'origen musulmà. Manlleu, Palafrugell, Vic, Castelló d'Empúries i Mollerussa vénen al darrere, amb xifres del 55%. Salt és també una de les ciutats amb més immigració, ja que una tercera part de la població és estrangera.

Una dona àrab vestida amb niqab al?interior d?un metro a Catalunya

Salt, un municipi a tres quilòmetres de Girona amb poc més de 32.000 habitants, fa anys que acumula una immigració descontrolada. L'alcalde va arribar fins i tot a proposar que ciutats amb menys pressió absorbissin part dels immigrants. Com sol passar en aquests casos, l'allau migratòria coincideix amb la desigualtat social i la creació de guetos culturals impermeables.

Aquest és, segons els experts, el terreny més ben abonat per al creixement del gihadisme. Com va passar a Ripoll, els gihadistes aprofiten el camuflatge del gueto per adoctrinar joves frustrats per la falta d'expectatives. El resultat és un brou de cultiu que no ha tornat a esclatar de miracle, aquest cop a Salt.

Amenaça gihadista a Catalunya

Espanya segueix en alerta 4 d'amenaça terrorista, i els serveis d'intel·ligència treballen sense parar per avortar possibles atemptats. La policia fa temps que ho adverteix: si hi ha un atemptat gihadista a Espanya, Catalunya té tots els números. Tot i el silenci dels mitjans, contínuament s'intercepten amenaces islamistes.

Sense anar més lluny, fa just un mes la policia va detenir a Lleida un marroquí que preparava un atemptat terrorista a Europa. També van detenir la seva parella al Marroc, per presumpta pertinença a Daesh. Ara ha tingut lloc el cas de Salt, un altre cop amb l'islamisme radical com a protagonista.

Catalunya és de llarg la comunitat autònoma amb més immigració islàmica a Espanya. A més, al voltant del 80% de les mesquites salafistes (corrent radical de l'islam) d'Espanya són al territori català. Els polítics poden continuar mirant cap a una altra banda, però el problema és aquí i és a punt d'esclatar.

➡️ Política

Més notícies: