Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies i de fons una senyera
POLÍTICA

S'accentua la guerra interna al PSOE per culpa de l'amnistia

Illa diu que no pensa anar a la manifestació del dia 8 a Barcelona

 

A qui beneficia la marxa que Societat Civil Catalana ha convocat per a aquest 8 d'octubre? Tot dependrà de si és un èxit o un fracàs, però és clar que per al PSOE i el PSC és tot un mal de cap. Aquest dijous 5 d'octubre, l'home fort de Sánchez a Catalunya ha dit que a ell no l'esperin a la marxa. Salvador Illa ha estat clar: "no és el moment de sortir al carrer, és el moment d'articular allò que els ciutadans van votar el 23 de juliol", ha dit.

No hi haurà socialistes?

Si Illa té el PSC tan controlat com Sánchez al PSOE, és difícil que es vegi algun dirigent en actiu. La representació del primer partit en vots de l'esquerra espanyola es limitarà a glòries velles com Alfonso Guerra.

O, potser, ni això, perquè el que fos vicepresident s'ha limitat a desitjar que la marxa sigui un èxit i recordar que viu a Sevilla. Podríem veure als carrers de Barcelona Felipe González. García-Page o Rodríguez Ibarra?

Sembla, certament, difícil que vagin més enllà de les declaracions. A Redondo Terreros i Leguina els han expulsat del PSOE per desafiaments menors que el que suposaria a ulls de Sánchez participar a la marxa. Díaz Ayuso, Abascal i Feijóo ja han anunciat la seva presència. I també Carlos Carrizosa.

Illa diu que no és 'moment de fotos'

Salvador Illa, amb tot, en justifica l'absència. Ho fa parlant de “fotos” i indicant que “no és moment” de tal cosa. El que ara correspon, diu “és treballar amb prudència i discreció, justament perquè les coses surtin bé”.

El problema d'Illa -i el de Sánchez- és que sembla que hi ha gent a les files socialistes que té altres idees sobre què és "que les coses surtin bé". I governar després d'amnistiar el processisme en ple no entra dins de la seva particular equació.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Sánchez, Ibarra i Guerra, i aquí tenen raó Sánchez i els seus, estan més de tornada que d'anada, però n'hi ha d'altres. Tomás Gómez i Javier Lambán en són dos. I també hi ha Jordi Sevilla. Ho va deixar clar a primers de setembre amb un tuit després del qual, amb discreció, ha continuat opinant.

Divisió socialista davant l'amnistia

L'expresident socialista de la Junta d'Andalusia, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, feia unes declaracions aquesta setmana que van provocar un gran enrenou. Comparava la concessió de l'amnistia amb "violar 40 milions d'espanyols". Des del mateix PSOE han sortit al pas a condemnar aquestes paraules, accentuant encara més la divisió entre partidaris i detractors que hi ha al partit respecte a concedir el perdó als processistes.

El secretari general del PSOE a Andalusia, Juan Espadas, ha exigit a Ibarra que aparegui de nou davant l'opinió pública per admetre que "es va equivocar" i perquè "demani disculpes". Un nou embolic dins del partit que, si bé gran part de la cúpula fa pinya respecte a l'estratègia de Pedro Sánchez, cada vegada hi ha més veus històriques que surten a criticar les concessions a Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: