Muntatge de Rubén Pulido i una fila d'immigrants

POLÍTICA

Rubén Pulido, sobre l'última onada d'il·legals: 'Algun dia passarà una desgràcia'

Critica la desatenció social i mediàtica sobre el tema de la immigració irregular i adverteix dels possibles riscos d'aquesta situació

L'analista polític i expert en assumptes migratoris, Rubén Pulido, explica que dimarts passat van arribar 200 immigrants irregulars a l'Illa d'Alborán. Ressalta el silenci mediàtic al voltant d'aquest fet i el risc que suposa. “Jo segueixo pensant el mateix: ho lamentarem”, diu.

Una arribada silenciada

Rubén Pulido és de les veus més actives en el seguiment del tema migratori i de seguretat. Periodista del mitjà La Gaceta i col·laborador de programes com Horizonte, Pulido és dels millors coneixedors de la immigració irregular a Espanya. Fa temps que avisa dels problemes que apareixeran si no hi ha una política contundent en aquesta matèria.

Així mateix, el periodista és molt crític amb el silenci mediàtic que envolta aquesta qüestió. Sense anar més lluny, dimecres passat informava en el seu compte de X d'una cosa que no ha aparegut en gairebé cap mitjà: 200 immigrants irregulars d'origen magribí desembarcaven a l'Illa d'Alborán. I ho feien en tres narcolanxes, que són les embarcacions que ara fan servir les màfies per fer el viatge fins a Espanya. El Ministeri de l'Interior ja organitza el trasllat dels immigrants cap a Andalusia.

"Continueu mirant a un altre costat”

L'Illa d'Alborán és un nou punt d'arribada atesa la seva localització estratègica entre la costa d'Almeria i l'africana. Es tracta d'una illa deshabitada, amb una mínima infraestructura en què només opera l'Armada i que serveix els irregulars per després fer el salt a la península. De fet, des de l'estiu passat l'illa ha començat a rebre pressió migratòria.

En aquesta ocasió, el periodista s'ha mostrat especialment crític amb l'actitud del Gobierno i de la resta de mitjans de comunicació. “Aquí, a Espanya, no es vol saber absolutament res sobre la immigració il·legal”, diu. I explica que els mitjans estrangers sí que s'han interessat pel que ha passat.

Més enllà d'aquest cas en concret, Rubén Pulido s'ha permès diverses advertències de pes. "Algun dia, en lloc de tres embarcacions, seran deu embarcacions", diu. I amb el risc afegit que “algú arribi armat, que ha passat”. Per tot això, conclou el periodista: “Algun dia passarà una desgràcia i aquell dia està cada cop més a prop”.

➡️ Política

Més notícies: