Muntatge amb un primer pla de Roberto Vaquero mirant a càmera i un pla mitjà de Gabriel Rufián mirant a terra amb cara de pocs amics
POLÍTICA

El zasca de Roberto Vaquero a Gabriel Rufián del qual tots parlen

El diputat d'ERC ofereix una explicació de per què els obrers voten partits de dretes i Roberto Vaquero li respon

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats dóna peu a Roberto Vaquero per respondre'l en xarxes. Gabriel Rufián va parlar de les raons per les quals els obrers voten partits de dreta. Vaquero li ha respost que no és pel que creu i li ha deixat un encàrrec: 'no us voten perquè defenseu els interessos de les grans empreses'.

Les paraules de Rufián

El diputat d'ERC ha explicat una història que li ha passat a ell mateix per il·lustrar-ne la postura. Pel que sembla, Rufián es va trobar amb dos joves amb aspecte de treballar a l'obra que li van cridar “Viva Espanya!”. Sobre això, el diputat ha reflexionat per explicar perquè els obrers deixen de votar a l'esquerra.

“Segurament cobren molt poc i treballen moltíssim i segurament els voten a vostès”, ha dit. L'explicació que ofereix és que “hi ha molta gent votant pensant que vota a favor dels principis i en contra dels seus interessos”. És a dir, un obrer votant el PP o Vox quan, segons la tesi de Rufián, hauria de votar esquerra.

Això és degut al fet que la dreta fa creure a l'obrer que “el culpable és la dona i l'immigrant”. D'aquesta manera, continua el diputat, l'obrer vota contra els seus interessos per motius falsos. I tot això explicaria el “Visca Espanya!” que li han cridat dos obrers.

Vaquero: això no és de dretes

Roberto Vaquero no aprova el missatge. Des de les seves postures de “patriotisme revolucionari”, el president del Frente Obrero diu que cridar un viva a Espanya no és de dretes.

Des de les seves postures ideològiques, Vaquero trenca l'esquema clàssic a l'esquerra que lliga dreta i patriotisme. Així mateix, és molt crític amb els nacionalismes perifèrics, que considera contraris a l'esquerra.

➡️ Política

Més notícies: