Primer pla de Basha Changue en un míting de la CUP a Barcelona
POLÍTICA

Crítiques a la CUP pel seu discurs en el debat sobre la delinqüència multireincident

La CUP es pronuncia sobre el debat immigratori i de seguretat i critiquen Junts parlant de 'disputar la catalanitat'

La diputada de la CUP Basha Changue ha parlat sobre immigració. En essència, ha situat el seu partit a la banda esquerra del debat, davant de Junts. Parla de “criminalització de la immigració” i que el quid de la qüestió és el “model de convivència”.

Les raons de Basha Changue

Catalunya ha decidit parlar d'inseguretat, immigració i temes afins. Ara, els dos partits catalanistes s'han situat l'un davant de l'altre. Junts parla d'endurir el codi penal i d'aturar la reincidència, ERC d'extrema dreta i d'integració.

La CUP, que també és un partit, és al bàndol d'ERC. La diferència rau en la intensitat així com en la varietat de les mateixes postures. Una diputada de la CUP al Parlament, Basha Changue, ha fet un resum d'aquesta posició a través de X.

El destinatari del missatge són els “senyors de Junts”, als quals convida a anar a “l'arrel de la qüestió: el model de convivència”. Segons la diputada Changue i presumiblement de tota la CUP, l'actual model de convivència obeeix a un procés d'“aculturació”.

Des del punt de vista, caldria defensar les diferències culturals. Cosa que a Junts el molestaria perquè els “disputa la catalanitat”. Finalment, els convida al debat que diu que tenen pendents.

Les raons dels usuaris

En línies generals, els usuaris li han respost assenyalant que allò que diu no ve al cas. Que el tema és la inseguretat i la reincidència delictiva que, per exemple, es viu a la zona del Maresme. Argumenten que la integració implica assumir almenys en part els costums locals sense deixar de mantenir els propis.

Captura de tres tuits criticant les paraules de la diputada de la CUP Basha Change

Així mateix, insisteixen que ningú no ha dit que tots els immigrants siguin delinqüents. I que no hi ha cabuda pel respecte cultural quan es tracta de casos clars de reincidència.

➡️ Política

Més notícies: