Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb rostre molt seriós
POLÍTICA

Revolta a Catalunya contra Alberto Núñez Feijóo

El número u del PP a Lleida l'ha anomenat covard


Ja fa temps que alguna cosa s'està movent al PP català. Dante Pérez, alcalde de Gimenells i número u del PP a Lleida, ha carregat durament contra l'estratègia d'Alberto Núñez Feijóo a Catalunya. En una entrevista a Libertad Digital, Pérez ha cridat Feijóo “covard” pel seu flirteig amb Puigdemont i els independentistes.

Dante Pérez, que el 2017 va abandonar el PSC per integrar-se a les files populars, va advocar fa uns mesos per la unió de PP i Vox. És una de les veus reconegudes dins els populars catalans que, com Alejandro Fernández, han alçat la veu contra Feijóo. I això els ha enfrontat amb la direcció nacional per les darreres maniobres a Catalunya.

Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa

Alejandro Fernández, president del PP català, va ser el primer a criticar públicament l'acostament de Feijóo a Puigdemont. Això va obrir un cisma i Gènova va arribar a plantejar un avenç del congrés regional per rellevar la cúpula. Ara apareixen noves veus que demostren que el tarragoní no està sol. A més, segons fonts internes del PPC, Dante Peréz és algú molt proper a Xavier García Albiol, més que a Alejandro Fernández, fet que demostra que el malestar amb Feijóo és un sentiment majoritari al Partit Popular català.

Truca a Feijóo 'covard'

“Penso que el règim del 78 agonitza i que Pedro Sánchez es pot eternitzar en el poder gràcies als independentistes”. És la lectura de Dante Pérez, dirigent popular a Lleida, que veu “inservible la fórmula actual per fer fora Sánchez de la Moncloa”. Segons la seva opinió, cal obrir debat fins ara vetats.

Al final de l'entrevista, li plantegen un joc on ha de posar un adjectiu a diversos noms. Pedro Sánchez en diu “el mal”, Puigdemont “traïdor a la pàtria”, Junqueras “messiànic” i Rufián “patán”. L'interessant arriba quan crida Feijóo “covard” i defineix Ayuso amb la paraula “decepció”.

Com a proposta, l'alcalde de Gimenells veu necessari “un canvi de règim per reforçar la unitat d'Espanya i apartar els independentistes”. Per ell, “els constitucionalistes som els que estem pagant la festa dels que ens volen fer fora de Catalunya”. Per confia que el PP assumeixi la lluita pel canvi.

Surt en defensa de Vox

Dante Pérez ha celebrat l´existència d´un partit com Vox, per la seva oposició frontal a l´independentisme i "també en matèria d´immigració il´agenda 2030". El dirigent popular elogia Abascal com una persona “sensata i valenta”. Les últimes hores també ha carregat contra el PP en defensa de Vox.

Dante ha respost a les declaracions del portaveu Elías Bendodo qüestionant la xifra d'assistents a la manifestació de Vox contra l'amnistia. “Vox i la Delegació del Govern coincideixen en les xifres, que cadascú en tregui les conclusions”, va dir Bendodo. “Vergonya de declaracions”, respon Dante Pérez.

Les paraules de Dante Pérez fan pujar la tensió entre Gènova i el PP català. El mateix Alejandro Fernández ha sortit al pas dels sectors populars que proposaven copiar el PSC per créixer a Catalunya. Amb això torna a marcar múscul davant els que volien veure'l fora i posar Dolors Montserrat. Alejandro, però, criticava Feijóo des de la discrepanàcia. Ara Dante Pérez, de l'entorn d'Albiol, puja el to.

➡️ Política

Més notícies: