Diversos aficionats de la selecció espanyola animen l'equip en un pavelló de la Vall d'Herbon, lluint samarretes de la selecció i banderes espanyoles
POLÍTICA

Es trenca el tabú de la relació de Barcelona amb la selecció espanyola de futbol

Vox aconsegueix de Collboni un compromís perquè la Roja disputi un partit oficial a la Ciutat Comtal

Vox ho ha aconseguit: Collboni s'ha compromès a fer tot el que convingui perquè la Selecció disputi un partit oficial a Barcelona. Aquests partits, informa el digital El Catalán, correspondran a la fase de classificació per al Mundial 2026.

Des de fa 48 anys

Tot i que la Roja va jugar a Barcelona el 2022, cal recordar que aquell partit va ser un amistós. En concret, es va disputar a l'estadi Cornellà-El Prat, on juga el RCD Espanyol. Va ser contra Albània, el 26 de març d'aquell any i es va guanyar 2-1.

La Selecció portava la 'friolera' de 18 anys sense jugar a Barcelona i, malgrat la poca entitat del rival, l'estadi es va omplir. Fins i tot Luis Enrique, el seleccionador de llavors, va dir que li hagués “dolgut” no guanyar “per l'ambient tan espectacular” que hi va haver.

L'asturià, fins i tot, va arribar a dir que no recordava “un partit on l'afició hagi estat tan determinant”. Va assenyalar també que, si la Roja es passés 18 anys més sense jugar a Barcelona, ens trobaríem davant “un gran error”.

Des de llavors, la selecció no ha tornat a Barcelona; però, ara, sembla que sí que ho farà gràcies a Vox. Liberto Senderos, portaveu del partit a l'Ajuntament, va cursar aquest 17 d'octubre una petició per fer-ho possible. Demanava, en concret, que s'iniciïn “com més aviat millor” les negociacions per “establir possibles calendaris de partits que puguin acollir-se a l'Estadi Olímpic de Montjuïc”. L'equip de govern municipal va acceptar la petició.

Primera vegada en gairebé mig segle

Si el partit oficial arriba, es tancarà un període de gairebé mig segle sense partits oficials de la Roja a Barcelona. L'últim, el 12 d'octubre del 1975, es va jugar contra Dinamarca a Sarrià i va guanyar 2 a 0. Amb motiu de la final del Mundial Femení, Collboni va habilitar una pantalla gegant per gaudir del partit.

El 2010, Jordi Hereu va instal·lar una pantalla gegant a l'avinguda Maria Cristina amb motiu de la final del Mundial Masculí. Abans del 2022, es va jugar un altre partit el 2004 a Montjuïc davant el Perú. Es va guanyar per 2 a 1.

El mateix estadi, va veure partits de La Roja l'any 2002 (davant Portugal, 1-1) i 2000, quan es va guanyar 2-0 a Itàlia i Guardiola va jugar 77 minuts. L'últim partit de la Selecció disputat al Camp Nou es va jugar el 1987. Va ser un amistós davant Holanda i es va empatar a 1.

➡️ Política

Més notícies: