Muntatge d'Iker Jiménez amb Pablo Iglesias i Javier Milei
POLÍTICA

La reflexió d'Iker Jiménez sobre Javier Milei que deixa en evidència Pablo Iglesias

Tot i les seves diferències ideològiques, Iker Jiménez ha comparat Javier Milei amb la creació de Podem el 2015

Íker Jiménez ha analitzat, des de la seva Nau del Misteri, la situació actual en què es troba Argentina. De fet, el periodista no ha dubtat a comparar la victòria de Javier Milei, amb l'entrada de Podem a la política espanyola.

Jiménez ha confessat ser molt fan de l'Argentina, i per això no ha dubtat a parlar de les eleccions del país i de l'arribada a la presidència de Javier Milei. Íker Jiménez lamenta la situació de pobresa en què es troba el país i espera que els canvis portin a la recuperació.

El presentador de Quart Mil·lenni ha comparat l'arribada a la Presidència d'Argentina de Javier Milei, amb la manera com Podem va irrompre en la política a Espanya.

“Milei és producte, en part, de la televisió. La càmera el fa president d'alguna manera. Ell sap que la càmera és fonamental”, comenta Jiménez.

Plànol mitjà de Javier Milei alçant els punys enlaire mentre celebra els resultats electorals

A més, el periodista ha assegurat que Javier Milei “és president pels seus community managers”. Amb això, Jiménez deixa de manifest la importància que ha tingut a la campanya electoral de Milei, l'ús de les xarxes socials i les seves aparicions a la televisió.

Per això, Íker Jiménez s'ha atrevit a comparar Javier Milei, amb el partit fundat per Pablo Iglesias, malgrat que ideològicament no hi tenen res a veure.

“La gent de Podem ve amb un discurs diferent, amb un discurs trencador, amb un discurs de cansament, conjugats amb una crisi que no dona solucions. És el mateix que els estic explicant, però al revés”, confessava.

I és que per al periodista, el 2015, Podem aprofitava les tertúlies de televisió —el panelisme que dirien a l'Argentina—. “Si un tertulià com Pablo Iglesias, Juan Carlos Monedero o Íñigo Errejón, dona audiència, la televisió ho mantindrà”.

Pablo Iglesias parlant davant d'un micròfon amb cara d'enfadat i amb la mà dreta lleugerament aixecada

Per això, i per la consciència televisiva que té Javier Milei, i que tenien al seu moment els integrants de Podem. Tot i això, Jiménez ha volgut recordar també que Milei corre el risc de perdre el suport polític que ha obtingut, igual que li va passar a la formació de Pablo Iglesias.

“Possiblement, molts dels mitjans que han alçat Milei, tindran en poc temps els seus problemes. Perquè la política és política i portar un estat gairebé en fallida com l'Argentina no és gens senzill”, concloïa Jiménez.

I és que el temps ha demostrat que les receptes de Podem no eren rupturistes ni antisistema, ans al contrari. En temps rècord, Podem va passar de voler acabar amb la casa a ser part del sistema. I Milei corre ara el risc que li passi el mateix.