Captures de Twitter

POLÍTICA

La reflexió definitiva sobre què passa a Barcelona i com s'ha arribat fins aquí

El vídeo d'una persona punxant-se al carrer provoca les crítiques al colauisme i la seva gestió de la seguretat

És normal que a les 20:30 hi hagi un yonki punxant-se al carrer Notariat com si res? És el missatge que acompanya l'impactant vídeo d'una persona drogant-se al carrer, cosa que lamentablement ha esdevingut una estampa habitual a alguns barris de Barcelona. Les imatges han causat un gran impacte i reflexions interessants sobre la degradació de la ciutat comtal i com s'ha arribat fins aquí.

Reflexions com la de l'Emili, un veí del Raval que afirma que “el barri està destrossat per culpa dels comuns i la seva hipocresia”. Aquest ciutadà fa referència a “les falses associacions que només es queixen del soroll, el macba i quatre xorrades més”. Afegeix que "no és normal" i adverteix que "les famílies marxen", preguntant-se si això no és la gentrificació de la qual sempre es queixa l'esquerra.

Altres comentaris al vídeo també responsabilitzen Jaume Collboni, a qui veuen com una extensió de la degradació que van deixar els comuns després de vuit anys governant. Abunden les crítiques al PSC per avalar durant tots aquests anys el colauisme, a qui culpen de la situació límit en què es troben els veïns. Els Comuns no només fan autocrítica sinó que defensen el seu model, cosa que ha desfermat les crítiques.

Els Comuns defensen el seu model i reben crítiques

Janet Sanz ha tret pit del model dels Comuns des dels eixos verds de l'Exiample, que ha rebut el Premi d'Urbanisme de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). “Costa de pensar que per aquí passaven centenars de cotxes cada dia, quan avui la gent pot passejar i gaudir de la ciutat”, ha dit Sanz des de la Superilla de Consell de Cent amb Enric Granados. La dirigent dels Comuns diu que “s'ha generat una nova cultura de viure als espais públics”.

Destaca la resposta d'Eduardo Arroyo, que demana a Janet Sanz “rebaixar el triomfalisme, tenint en compte com heu deixat el Raval”. Segons aquest veí, “la política que esperàvem era una altra”, perquè al Consell de Cent ja eren rics i ara ho són més gràcies a vosaltres”. En canvi, afegeix, “en altres districtes ens heu deixat abandonats”.

La hipocresia del colauisme

Per a molts, el vídeo de Janet Sanz defensant el model de les superilles en un barri on es cometen bona part dels delictes de Barcelona representa a la perfecció la hipocresia dels Comuns. Acusen el colauisme d'haver-se preocupat de temes superficials que només beneficien els rics, mentre els veïns dels barris humils pateixen l'incivisme i la inseguretat quotidià. El vídeo de persones punxant-se als carrers del Raval són un exemple dramàtic d'aquesta contradicció.

➡️ Política

Més notícies: