Muntatge de fotos de primer pla d'Ignacio Garriga amb rostre d'enuig i, al costat, un emoji d'explosió amb el logotip d'ACN i RAC1

POLÍTICA

RAC1 i l'agència pública de notícies catalana, a l'atac contra Vox

El procés mediàtic s'engega amb les eleccions per criticar les idees d'alguns partits de dretes

Que Vox no té bona premsa als mitjans és evident. I que pitjor premsa té entre els mitjans públics catalans és doblement evident. Pel processisme mediàtic, Vox sintetitza els dos màxims adversaris: la dreta identitària i l'espanyolisme. D'aquí que la formació d'Abascal i Garriga hagin tingut tensions més o menys constants amb els mitjans de l'establishment processista.

Foc a discreció contra “l'extrema dreta”

Ara que ha arrencat la campanya per a unes eleccions molt importants, el marcatge mediàtic a Vox serà més intens que de normal. És a dir, explotar al màxim la demonització del partit. A més, passa que els mitjans - els més ben finançats i propers al poder polític - diuen tenir l'obligació ètica de frenar l'extrema dreta i el feixisme.

Per això, quan informen de Vox, ho fan sempre amb algun matís que no es caracteritza per la subtilesa. Sobretot quan es compara amb el tractament informatiu a altres partits. El 324, per exemple, està fent uns qüestionaris personals a tots els candidats. I al d'Ignacio Garriga no han deixat passar l'oportunitat d'assenyalar que és “el candidat del partit d'extrema dreta”.

Avui mateix, també RAC1 i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) es feien ressò que Vox denuncia que hi ha una vinculació entre inseguretat i immigració irregular. És a dir, que denuncien el discurs i les propostes d'una de les opcions polítiques.

A la tertúlia de RAC1, per exemple, han fet el clàssic exercici de donar la notícia i tot seguit desmentir-la fent referència al fet que els estudis acadèmics diuen el contrari. Per la seva banda, l'ACN enviava una nota de premsa titulant “Garriga vincula immigració i delinqüència al primer acte de campanya del 12-M”.

➡️ Política

Més notícies: