Muntatge de Salvador Illa amb algunes de les figures públiques que li han donat suport

POLÍTICA

Quins famosos han signat per Salvador Illa: de Chelo García-Cortés a Gervasio Deferr

Des de l'exprimer ministre portuguès fins a actors i acadèmics: un manifest que demana el vot per al PSC

El PSC té un nou aliat per a les eleccions del 12M. Un grup de personalitats i famosos han signat un manifest demanant el vot per a Salvador Illa. Es tracta d'un centenar de figures que van des de Javier Vázquez fins a Isabel Coixet i passant per persones de l'acadèmia i de la política.

Tota classe de figures

“Sí”, aquest és el breu nom d'una plataforma nascuda a Catalunya per donar suport a Salvador Illa. A través d'un manifest d'aquesta plataforma, es demana “contribuir que el proper 12 de maig s'obri una nova etapa política a Catalunya. Volem el millor president i el millor govern”.

Entre les personalitats que s'han adherit al manifest hi ha algunes cares molt conegudes. Jorge Javier Vázquez, Joan Manuel Serrat, Josep Maria Pou, Roger Pera, Isabel Coixet, per exemple. També hi ha destacades figures de l'acadèmia com Victòria Camps o l'exrector de la UPF, Jaume Casals. Entre les figures polítiques destaca la presència de l'exprimer ministre de Portugal, António Costa.

Però aconseguirà sumar el PSC?

El manifest recull les línies bàsiques del discurs del PSC: regeneració, girar full, diàleg i que Catalunya avanci. De fet, un dels punts més destacats de la campanya del PSC és la idea que Catalunya “ha perdut deu anys”.

En aquest sentit, el manifest de parla "d'un govern que afronti els problemes que han estat ignorats, que sigui capaç de fer bé allò que s'ha fet malament”. També d'un “president que toqui de peus a terra”, que és un missatge velat a les successives presidències processistes que han deixat desatesos certs problemes de pes en benefici del projecte nacionalista.

Aquest manifest reforça la ja privilegiada posició del PSC en els sondejos i en les enquestes. Al marge, és clar, que la jugada de Sánchez beneficia electoralment Illa. La gran incògnita, però, entre les cases demoscòpiques és si l'independentisme aconseguirà sumar i farà impotent la previsible victòria d'Illa.

➡️ Política

Més notícies: