La candidata d'Unides Podemos a la Presidència del Govern balear, Antònia Jover, posa després d'una entrevista per a Europa Press, a la seu de Podem, el 21 d'abril de 2023, a Palma de Mallorca,
POLÍTICA

Què va ser d'Antònia Jover

Podem resisteix a les Balears

El partit violeta es resisteix a desaparèixer a les Balears després d'haver estat escombrat pels electors a les últimes municipals i autonòmiques, on van presentar una de les candidatures més còmiques que es recorden. Estava encapçalada per Antònia Jover, una senyora que de mode singularíssim pronunciava malament totes les consonants i feia uns discursos dignes de l’inspector Clouseau.

Totes les cares recognoscibles del Galapagarisme van passar per les illes durant la campanya, però els seus esforços i somriures van ser en va: quan la senyora Jover agafava el micròfon, el públic veia visions i els nens ploraven. La candidatura municipal va ser encomanada a una noia anomenada Muñoz, d'actitud desmaiada, que es dedicava a passejar per l'escenari mirant el terreny mentre recitava consignes contra Ferreras que duia anotades en una llibreta.

La candidata Jover va aconseguir una acceptació menys que el càncer d’os i ara es veu obligada a presidir un gestor que es dedica a tancar seus i a acomiadar treballadors.

La diputada d'Unidas Podemos, Antonia Jover Díaz, durant una sessió plenària al Congrés dels Diputats, el 21 de novembre del 2022, a Madrid

Totes les lluminàries del podemisme local han desaparegut: Balti Picornell va tornar a l’honestedat de la seva fusteria i el seu xampú, Alberto Jarabo camina per Palma com si la cosa no anés amb ell i l’indescriptible Sonia Vives es dedica al lesbo-coaching a YouTube, avançant amb cada vídeo la necessitat del meteorit, o el judici final, o ambdues coses alhora (per no deixar franges soltes).

Els argentins amb núvies veganes, que representaven el 95% de l’electorat violeta en els seus moments d’esplendor, han tornat als seus partits de futbito i els seus pandemòniums sentimentals. Els cambrers voten per Vox i l'esquerra es confia al Yolandisme.

El 15M sempre van ser una cosa importada i sospitosa, aquí a les illes, amb la seva idea de portar les mateixes reformes a Formentera que a Valladolid. Finiquitats Cs i Podem, l’antic ordre de les coses es restableix per pura capil·laritat. Quan Prohens hagi acabat amb Vox (no sembla que vagi a perdre l’ocasió) la turbulència dels darrers anys haurà passat i podem continuar venent-nos a immobiliàries i a operadors turístics, que és el que sempre ens ha agradat.