Muntatge fotogràfic amb una imatge de Yolanda Díaz i al fons una oficina de treball
POLÍTICA

Puja l'atur a Espanya per tercer mes consecutiu

Espanya ja suma més de 2,7 milions de persones aturades

La fi de la temporada estival deixa cada any molta incertesa al nostre país. Amb octubre arriba el final de la temporada estival i, en conseqüència, varia el mercat de treball. Enmig d'una gran crisi econòmica, l'atur puja per tercer mes consecutiu a Espanya, malgrat les eternes bones paraules de la ministra de Treball Yolanda Díaz.

Així, la suma total d'aturats durant el desè mes de l'any se situa per sobre dels 2,7 milions de persones. D'aquesta manera, torna a agafar la dinàmica habitual, ja que l'any passat va deixar xifres rècord en la caiguda de l'atur i en la creació de nous llocs de treball.

Aquest any, l'octubre deixa 39.936 aturats més, una xifra que duplica el nombre d'aturats del setembre, 19.768 persones, i que es justifica amb la finalitat de la temporada turística.

El mercat laboral creix, però l'atur també

Davant d'aquestes xifres, el Ministeri de Treball i Economia Social insisteix que és el seu millor registre des del 2007, exceptuant els octubre de 2022 i 2021, anys en què va baixar la desocupació. És cert que la taxa ha disminuït si ho comparem amb el 2007, però també ho és que fa tres mesos consecutius que creix i que, l'any passat les xifres eren molt millors.

De fet, aquest any l'atur només ha caigut al sector de la Construcció en 813 persones. Unes xifres que contrasten amb les de Serveis, que han crescut amb 31.281 aturats més.

Segons les dades publicades, les persones ocupades a la Indústria també han disminuït amb 2418 persones. L'Agricultura compta amb 2.122 nous aturats i el col·lectiu Sense Ocupació Anterior augmenta en 1.928 persones.

Tot i això, el Govern indica que s'han generat més de 92.000 nous llocs de treball. És l'argument que utilitza el ministeri de Yolanda Díaz per intentar penjar-se una medalla, malgrat que l'atur no para de créixer a Espanya.

L'atur només disminueix a Madrid

L'atur registrat durant aquest mes d'octubre ha augmentat a totes les comunitats autònomes, menys a Madrid. Segons les dades publicades pel Govern, Andalusia és on més ha crescut (7.401 persones noves). El segueix Castella-la Manxa (4.266 nous aturats) i Catalunya, amb 4.261 persones més.

L'única comunitat on ha disminuït l'atur ha estat a Madrid. Allà, l'atur registrat el mes d'octubre ha baixat en 190 desocupats.

➡️ Política

Més notícies: