Puigdemont ja defensa Pedro Sánchez
L'expresident assenyala l'aliança de la dreta amb el feixisme
El nou govern ha segellat allò que fins fa poc semblava impossible, l'aliança entre PSOE i Junts. Això implica que a partir d'ara el PSOE depèn de Junts i viceversa, la sort de Puigdemont depèn de l'estabilitat del govern. A les primeres de canvi, l'expresident ha sortit a defensar el seu nou aliat.
Ha estat amb motiu de l'abominable campanya d'Hazte Oír en la que comparaven Pedro Sánchez amb Hitler. Puigdemont ha advertit de l'alineació de la dreta europea "amb els postulats, els discursos i fins i tot l'estètica de la ultradreta". D'alguna manera, Junts se sent objecte de l'odi que aboquen contra els socialistes.
Imatges com la de la manifestació de la Falange aquest cap de setmana mostren que, en efecte, l'extrema dreta està desfermada. Però no deixa de cridar l'atenció l'afany amb què ara la premsa i els líders processistes surten en defensa del PSOE. De fet, les bases continuen sense empassar-se l'acord.
Puigdemont, a la trinxera de Sánchez
El diari Vilaweb, afí a Waterloo, es va fer ressò de la campanya d'Hazte Oír assenyalant que “la comparació és perillosa perquè ens la creiem”. Carles Puigdmeont va reproduir aquest article. Ho va fer recordant les cròniques d'Eugeni Xammar que des de Berlín va descriure la situació alemanya als anys trenta.
Una situació que, segons Puigdemont, recorda allò que estem veient aquests dies amb les manifestacions ultres contra l'amnistia. Critica l'"enyorada democràcia cristiana que tant va combatre el feixisme” per la seva aliança amb el feixisme. Junts deixa clar així que ara són a la mateixa trinxera que Pedro Sánchez.
Els comentaris a la seva publicació deixen clar que l'expresident no passa pel seu moment de més popularitat. "No m'interessa el que diu un mentider", diu un usuari, i un altre li recorda que "ja no ens interessa el teu discurs de la por". Creuen que és una estratègia per justificar el pacte d'investidura amb el PSOE.
Amb l'aparell darrere
Conscient de tenir les bases en contra, Puigdemont ha mobilitzat el seu aparell, que té el seu eix al Consell de la República. L'òrgan ha avalat majoritàriament el pacte d'investidura de Junts i els socialistes. També l'ANC ha tirat un cable a l'expresident a l'inici del judici al Tribunal de Comptes.
Tant l'Assemblea Nacional Catalana com el Consell de la República han rebut crítiques per ser descaradament la xarxa de seguretat de Puigdemont. Dues entitats l'aspiració de les quals era atraure les masses, han quedat reduïdes. Ara més que mai saben que la seva sort depèn de l'estabilitat del Govern de Pedro Sánchez.
Més notícies: