Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo al cara a cara d'Atresmedia dilluns passat, 10 de juliol de 2023

EL PSOE respon finalment a la proposta de Feijóo

Els socialistes no pensen respectar la llista més votada

Televisió Espanyola va organitzar aquest dijous un debat electoral de portaveus. No els podem explicar quina intenció tenia la televisió pública estatal, perquè tampoc l'entenem. Després del debat de Pedro Sánchez i Feijóo, el Partit Popular va confiar en el perfil de Cuca Gamarra. Pel PSOEhi havia l'home de les 7 vides, Patxi Lópeix , fidel escuder de Sánchez.

No val la pena detallar gaire què va passar en el debat. Els partits nacionalistes presents -ERC, PNB i Bildu- van intentar aprofitar la nit per carregar contra Vox, representat per Iván Espinosa dels Monteros, que va decidir anar a la seva. Vox va voler parlar de política i d'economia i va fer cas omís de les provocacions.

Espinosa dels Monteros va voler mostrar amb gràfics i dades que l'economia espanyola no és el que explica Sánchez: "Davant d'aquestes dades, qualsevol relat es queda això, en un relat. Perquè la dada mata el relat. I el que no són comptes , són contes".

Segurament va ser un dels dos moments interessants d'un debat soporífer. El segon va ser la constatació d'una cosa que ja sabíem, però que Pedro Sánchez no es va atrevir a verbalitzar en el seu desastrós cara a cara.

Cuca Gamarra va tornar a insistir a la proposta d'Alberto Núñez Feijóo perquè governi la llista més votada. "Espanya no pot dependre dels extrems i cal superar la política de blocs. Fan falta pactes d'Estat", deia la portaveu popular. El PP va tornar a assegurar que respectaria la llista més votada i que, en el cas que fos el PSOE, facilitaria la investidura de Sánchez per no dependre de Bildu i ERC.

Patxi López, portaveu del PSOE, va fer el que Pedro Sánchez no va ser capaç ja fa gairebé una setmana. A diferència del seu líder, va ser sincer i va confessar que els socialistes intentaran governar encara que perdin les eleccions. No facilitaran en cap cas la investidura d'Alberto Núñez Feijóo, encara que els populars treguin 145 escaños i el PSOE 104 .

Les cartes a sobre la taula. Ha costat, però ja coneixem quina serà l'estratègia de Pedro Sánchez: forçar el PP a entendre's amb Vox. Només cal recordar la matraca al cara a cara de “PP i Vox són el mateix”. El que el PSOE vol és que ho acabin sent perquè en cap cas seuran a parlar amb el Partit Popular.