Primer pla del polític del PSOE Pedro Sánchez amb rostre visiblement seriós
POLÍTICA

El PSOE ho dóna per fet i posa data a la investidura de Pedro Sánchez

Podria ser investit la setmana que ve


No ha estat un camí fàcil, però el PSOE comença a veure finalment la llum al final del túnel. A Ferraz creuen que l'acord amb Junts està pràcticament tancat, i ara la prioritat és accelerar els terminis per celebrar com més aviat millor el debat d'investidura. Els socialistes volen que es faci els dies 7 i 8 de novembre.

Les negociacions s'han encallat per la insistència de Junts amb la figura del relator internacional. El PSOE sempre ha rebutjat aquesta fórmula, i confia que els de Carles Puigdemont donin finalment el seu braç a tòrcer. La intenció és accelerar les negociacions per tancar un acord a finals de setmana.

Pla mitjà de Pedro Sánchez somrient i amb la mà al pit

Pedro Sánchez podria ser investit president del Govern dimecres que ve amb els vots afirmatius dels set diputats de Junts. El calendari també interessa a Junts, que vol que la llei d'amnistia es comenci a tramitar com més aviat millor. El seu objectiu és que Carles Puigdemont sigui candidat a les autonòmiques del 2025.

Francina Armengol podria donar la data aquest divendres

Un cop confirmat el suport de les bases a la negociació amb Junts, el PSOE ja té el camí clar per tancar els últims serrells. Segons ha avançat La Sexta a través de fonts socialistes, proposaran que el debat d'investidura se celebri els dies 7 i 8 de novembre. L'última paraula la té la presidenta del Congrés, Francina Armengol, que podria anunciar la data aquest mateix divendres.

Pla mitjà de Francina Armengol i Pedro Sánchez rient i aplaudint

L'únic perill per a Ferraz és que Junts s'acabi fent enrere, però no sembla probable. Creuen que Puigdemont ja ha superat totes les reticències que li impedien avançar a les negociacions. I que només un inesperat gir d'última hora frustraria un acord que sembla beneficiar les dues parts.

El fet que Pedro Sánchez trenqués el silenci sobre l'amnistia aquest dissabte al Congrés Federal ha estat significatiu. Sembla que els socialistes ja ho donen per fet i que només queda per tancar una qüestió. Es tracta del mecanisme de mediació que Junts ha proposat i que el PSOE rebutja.

PSOE i Junts preparen el relat per justificar l'acord

PSOE i Junts comencen a preparar la seva estratègia per justificar l'acord davant dels seus. El president del Govern espanyol utilitzarà el debat d'investidura com a principal altaveu per explicar l'amnistia i la resta de compromisos signats. Junts també haurà de ser molt convincent amb la parròquia independentista.

Sánchez tindrà difícil frenar l'onada d'indignació popular que recorre Espanya i que ja ha motivat diverses mobilitzacions als carrers. Per part seva, Puigdemont s'enfronta a un independentisme radical que veu l'acord com una traïció. El PSOE ho vendrà com un acord històric per solucionar el conflicte a Catalunya, i Junts com l'oportunitat per posar el comptador a zero cap a la independència.

➡️ Política

Més notícies: