Fotomuntatge de Pedro Sánchez seriós amb un fons de Caixabank
POLÍTICA

Caixabank llança una severa advertència a Pedro Sánchez

Caixabank s'ha mostrat en contra de l'impost extraordinari

Caixabank s'ha mostrat contundent amb Pedro Sánchez. L'entitat bancària ha carregat contra el govern espanyol en funcions per l'impost a la banca.

El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, considera que la mesura, que vol instaurar de manera permanent PSOE i Sumar, “té molt poc sentit”.

"Gravar més el sector és disparar-se un tret al peu", ha declarat en referència al tribut aquest divendres, 27 d'octubre, a la presentació dels resultats del tercer trimestre de Caixabank. Gortázar considera que l'impost discrimina l'entitat davant d'altres no afectades pel gravamen.

Caixabank carrega contra Pedro Sánchez

El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, ha carregat contra el PSOE i Sumar per voler instaurar l'impost a la banca de manera permanent.

Ha estat a la presentació dels resultats del tercer trimestre de l'entitat d'aquest divendres, 27 d'octubre, on s'ha posicionat contra la mesura del govern espanyol.

Gortázar considera que es tracta d'una mesura amb “molt poc sentit”. "Si castiguem l'aparell circulatori de l'economia, castigarem tota l'economia", ha declarat el conseller delegat de Caixabank, que també ha assegurat que el gener de l'any que ve actualitzaran els objectius de cara al 2024.

I és que ha afirmat que Caixabank va "notablement per sobre" del que estava previst i que fins al setembre l'entitat ha funcionat "a ple rendiment".

Cartell negre amb el logo de CaixaBank

"L'impost a la banca es basa en una hipòtesi que no és certa, que són els resultats extraordinaris caiguts del cel", s'ha mostrat contundent Gortázar contra Pedro Sánchez.

Caixabank afirma que l'impost és "discriminatori"

Gonzalo Gortázar també ha assegurat que el gravamen que vol imposar PSOE i Sumar a les entitats bancàries és "discriminatori". El conseller delegat de Caixabank considera que no grava els fons o els bancs no regulats i que s'hauria de posar més el focus en els ingressos i no en els beneficis.

"Qui digui que 3.659 milions d'euros és un resultat extraordinari, està obviant la meitat de la realitat, que és el fet que el resultat correspon a més de 600.000 accionistes i 37.000 milions de fons propis", han remarcat des de Caixabank.

  • T'INTERESSA: Sorpresa d'última hora de CaixaBank: supera totes les previsions

Tot i això, Gortázar ha declarat que no deslocalitzaran futures inversions com a reacció a la mesura. "Tenim el 90% de la nostra activitat a Espanya i continuarem aquí en qualsevol cas i en qualsevol escenari", recalca.

Encara que els resultats de Caixabank publicats aquest divendres han apuntat a un benefici de 3.659 milions d'euros, un 48,2% que l'any anterior.

El conseller delegat de l'entitat també ha posat el focus en el descens de l'1,7% de la cartera de crèdit sa, cosa que ha indicat que va "en línia amb la tendència del sector" per l'augment dels tipus d'interès.

➡️ Política

Més notícies: