Primer pla d'Anna Grau de Ciutadans posant per a una entrevista
POLÍTICA

Mals presagis per a Ciutadans i per a Valents

Les dues parts podrien desaparèixer

Ciutadans i Valents podrien estar prop de desaparèixer o, com a mínim, no entrar ni a Barcelona ni a Girona ni a Lleida ni a Tarragona, segons l'enquesta inicial de TV3.

Si es confirma, seria un cop molt dur per a les dues forces polítiques.

Per a Ciutadans perquè, després de quedar fora a Andalusia, per exemple, han d'afrontar el repte d'unes eleccions generals abans que acabi l'any.

Ciutadans esperava salvar la seva presència a Barcelona com un impuls a la seva tasca parlamentària, on tenen sis diputats.

Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Barcelona

Fins i tot van apostar fort per la periodista Anna Grau, també diputada al Parlament.

El partit, però, està emmirallat en crisis internes no només al grup municipal de Barcelona sinó també a la resta de l'Estat, malgrat que Inés Arrimadas ha passat a la segona fila.

El cas de Valents és diferent perquè, tot i que concorre en més localitats, és imprescindible saber si Eva Parera revalida la seva presència a l'Ajuntament de Barcelona, cosa que va aconseguir amb Manuel Valls.

Sobretot perquè, si té èxit, podria ser un trampolí per a les properes eleccions al Parlament.

Si es queden sense presència municipal a la capital catalana, encara que triomfin en altres municipis, serà molt més difícil fer el salt.

És així que, per mostrar les seves arrels i confiança, les dues parts han obert noves seus a Barcelona en els últims mesos.