Pla mitjà de Santi Vila amb una foto de la façana de l'ajuntament de Barcelona de fons i el logo del PSC
POLÍTICA

El PSC col·loca Santi Vila a l'Ajuntament de Barcelona

Jaume Collboni fitxa l'exconseller processista, condemnat per desobediència i malversació

La política catalana és com una mena de porta giratòria gegant. És igual perdre eleccions, haver de dimitir o ser destituït del teu càrrec. Aquí el més important és viure dels diners públics, treballar el mínim possible i, sobretot, intentar no trepitjar gaire el sector privat. Més que res perquè allà, a diferència de la política, sí que es rendeixen comptes.

En els darrers anys hem vist diversos casos. Elisenda Alamany va passar dels Comuns a ERC per ser mà dreta d'Ernest Maragall. Després de fracassar a les darreres eleccions, ara és una de les noves vicepresidentes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Un cas pràcticament igual que el de Janet Sanz. D'Iniciativa per Catalunya a mà dreta d'Ada Colau. I, ara que ha perdut les segones eleccions seguides, el partit la premia amb una vicepresidència de l'AMB.

Teresa Pallarès va passar del PSC a Junts. Després d'anar-se quedant sense sous públics, va encapçalar la candidatura processista a Reus. Allí, que els juntaires tenien majoria, va quedar tercera i gairebé que la supera Vox. Quin premi va obtenir? Primer, assessora del Parlament i ara flamant senadora.

Santi Vila, a l'Ajuntament de Barcelona de la mà del PSC

Casos com aquests n'hi ha molts i, el més recent, l'hem conegut aquest divendres. Santi Vila, exconseller de la Generalitat en ple referèndum de l'1 d'octubre, s'ha convertit en l'últim fitxatge del PSC per l'Ajuntament de Barcelona.

Santi Vila va ser un dels membres més destacats del Govern de Carles Puigdemont. Figura de CiU des de finals dels anys 90, l'exalcalde de Figueres ha viscut de la política tota la vida. Tot i donar-se de baixa del PDeCAT el 2018, el seu 'retir' del públic ha durat poc temps.

Pla mitjà de Santi Vila, assegut, en una roda de premsa

De fet, Santi Vila va estar un any i 8 mesos inhabilitat després de ser considerat culpable pel Tribunal Suprem d'un delicte de desobediència i un altre de malversació. Un cop superat el càstig de la justícia, torna a primera línia política de la mà del PSC.

L'exconseller que va dimitir dies abans de la 'declaració fake d'independència' de Carles Puigdemont serà president del Comitè Assessor d'Infraestructures. Es tracta d´un nou òrgan que s'ha inventat Jaume Collboni per aconsellar el consistori barceloní en temes relacionats amb les infraestructures.

L'alcalde de Barcelona ha assegurat que el càrrec de Santi Vila serà “no retribuït” i l'ha definit com de “militància barcelonina”. En qualsevol cas, l'exconseller no ho ha de patir per això, ja que ho podrà compaginar amb el càrrec de director d'Aigües de Banyoles i de president del Cercle d'Infraestructures de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: