Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

El processisme torna a la càrrega contra Sílvia Orriols

La premsa encapçala una nova ofensiva


Des que Sílvia Orriols va guanyar les eleccions i va ser elegida alcaldessa a Ripoll, ha estat al punt de mira dels partits i la premsa processista. ERC, Junts i CUP (amb el PSC) van intentar fer un cordó sanitari contra Aliança Catalana. No ho van aconseguir, i des de llavors la consigna és boicotejar la seva acció de govern.

La premsa subvencionada a Catalunya actua com a altaveu de la campanya per estigmatitzar Sílvia Orriols i el seu partit. Etiquetes com a “extrema dreta”, “racistes” i “feixistes” acompanyen sempre les notícies sobre Aliança Catalana. I el partit només apareix en aquests mitjans de manera negativa o pejorativa.

El darrer exemple, el conflicte de les banderes a l'ajuntament de Ripoll. L'alcaldessa ha tornat a penjar la bandera espanyola a l'edifici consistorial i ha despenjat l'estelada acatant així les sentències judicials. Els portals processistes han aprofitat per atiar Sílvia Orriol amb la seva retòrica habitual.

La premsa contra Sílvia Orriols

Nació Digital destaca que Sílvia Orriols, a qui qualifica d'alcaldessa d'extrema dreta, ha cedit i ha acatat l'ordre de la justícia espanyola. La peça es fa ressò del requeriment del jutjat perquè Orriols despengés l'estelada i restituís la bandera espanyola. "Ho ha complert tard, però finalment Orriols ha cedit".

Els processistes ataquen Sílvia Orriols dient que “després dóna instruccions de valentia anant contra els més febles, els pobres i els immigrants”. L'acusen d'omplir-se la boca i acovardir-se davant les autoritats espanyoles, que ella considera “colonitzadores”. Diuen que “a ella la força se'n va tota per la boca”.

Però Sílvia Orriols també compta amb la seva legió de defensors, segons els quals l'alcaldessa “ha demostrat ser molt més intel·ligent”. Asseguren que “ella està per fer la independència i no perquè la inhabilitin per una bandera com Quim Torra”. La mateixa Orriols es va enfrontar a dirigents de Junts per aquest tema.

Estigmatització d'Aliança Catalana

Les últimes hores, l'ajuntament de Ripoll ha anunciat millores a l'enllumenat del municipi. Dies enrere va commemorar el Dia dels Drets de la Infància i va convocar una reunió per millorar la seguretat del municipi. Totes aquestes notícies han passat de llarg per a la premsa processista subvencionada.

Imatge del bloc d'Aliança Catalana a la manifestació de l'11S. Milers de persones darrere de la pancarta “Apliquem el resultat de les urnes: independència” amb fons blau

Mitjans com TV3, Nació Digital i El Nacional encapçalen l'ofensiva contra Sílvia Orriols i Aliança Catalana. Aquests mitjans s'alineen amb Junts i ERC a l'estigmatització d'AC com un partit d'extrema dreta. Hi ha temor que el 'fenomen Orriols' acabi definitivament contra l'hegemonia dels partits processistes.

➡️ Política

Més notícies: