Primer pla d'Artur Mas
POLÍTICA

Artur Mas reapareix i dona la raó als indepes enfadats

Sobre la unitat de l'independentisme: 'de mal en pitjor'

L'expresident Mas ha donat una entrevista al canal 24h i no n'han faltat els titulars. Des de l'amnistia fins a Irene Montero i passant per la unitat de l'independentisme, Artur Mas s'ha despatxat amb claredat. I a tot això, ha dit alguna cosa sobre Feijóo i el PP que ha cridat molt l'atenció.

'Posar el comptador a zero'

En essència, l'expresident ha fet un capot a la maniobra que està a la vista de tots: la tornada al joc polític del catalanisme. Així, sobre l'amnistia, s'ha pronunciat en els termes que aquests dies són usuals per justificar-la. Servirà, diu, per 'aparcar el conflicte i posar el comptador a zero'.

Sobre el referèndum, Mas ha tornat al realisme convergent i pactista de Catalunya. Eventualment, sí, seria la solució, explica, però admet que 'no passarà, malauradament'. Per això, s'acontenta amb més autogovern, és a dir, 'un alleujament sobre el conflicte i alguna cosa més a aparcar'.

També intervé en el debat sobre la unitat de l'independentisme, que aquests dies està encès. Sortint al rescat de Puigdemont, qüestionat pels partidaris de la unilateralitat, diu que l'expresident va intentar unificar el moviment. 'Va intentar més d'una ocasió que la unitat d'acció no es trenqués, però no es va aconseguir, i a partir d'aquí ha anat malament en pitjor'.

Finalment, envia un encàrrec als sectors d'esquerra de la coalició de la investidura. Els recorda que Junts i el PNB són de dreta econòmica i que faran 'palanca d'equilibri' de les lleis que s'aprovin a Madrid.

La sorpresa: qui surt més beneficiat per l'amnistia

Però el plat fort de l'entrevista ha estat la seva opinió sobre qui és el beneficiat principal de la investidura.

La dreta espanyola: ella és, segons Mas, la que en el futur sortirà millor parada amb l'amnistia. La raó és que si Feijóo arriba alguna vegada a la presidència, es trobarà amb l'amnistia ja feta. És a dir, que és el PSOE el que carrega amb el desgast social de dissenyar la llei i aprovar-la.

En fi, que l'expresident avisa qui es vol donar per avisat que, com se sol dir, el mercat ho dona per descomptat. En aquest cas, el mercat polític. O sigui, que l'amnistia sortirà i que el catalanisme s'oblida de la unilateralitat: les pròximes eleccions catalanes s'hi pronunciaran.

➡️ Política

Més notícies: