Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts
POLÍTICA

El processisme redobla els seus atacs a Sílvia Orriols

L'alcaldessa de Ripoll fa tremolar els fonaments de l'establishment català

Sílvia Orriols s'ha convertit, des de fa mesos, en la principal pedra a la sabata dels processistes. Polítics, mitjans subvencionats i altres beneficiaris dels diners públics no han amagat el malestar per l'auge que està tenint l'alcaldessa de Ripoll amb el seu discurs antiprocessista i antiislamista. Davant d'aquesta deriva, molts han optat per redoblar els esforços per atacar-la i desacreditar-la.

La líder d'Aliança Catalana va ser agredida divendres passat a Ripoll quan passejava amb el marit. En aquesta ocasió, però, la idea del 'hermana yo sí te creo' va brillar per la seva absència. El món polític i mediàtic català es va moure entre el silenci i la insinuació que l'agressió va ser fruit d'una baralla iniciada per la parella de Sílvia Orriols. Sempre quedarà el dubte de com s'haurien comportat en cas que l'agredida fos Laura Borràs, Tània Verge o Najat Driouech.

Primer pla de Sílvia Orriols amb una imatge de fons d'una manifestació independentista

Divendres passat Sílvia Orriols va patir violència física per part d'un jove marroquí, però les últimes hores també ha patit un altre tipus de violència. En aquest cas, institucional. Per part del Govern, que vol multar-la amb 10.000 euros per donar la seva opinió respecte a l'islamisme en un programa de televisió.

En conèixer-se la notícia, Sílvia Orriols ha rebut el suport de molta gent davant aquest atac a la llibertat d'expressió per part de l'Executiu de Pere Aragonès. Però hi ha una part important del processisme que ha aprofitat per redoblar els seus atacs a l'alcaldessa de Ripoll. Mitjans com NacióDigital o VilaWeb i membres pròxims a Puigdemont com Josep Costa o Lluis Llach no han dubtat a sumar-se al linxament de la líder d'Aliança Catalana.

Atacs directes a Sílvia Orriols

A l'editorial de NacióDigital, s'acusa de Sílvia Orriols d'“extrema dreta”, de “xenòfoba”, de “discursos d'odi”, de “populista” i “ultranacionalista”. I defensen que l'organisme del Govern que vol multar l'alcaldessa de Ripoll serveix per “actuar contra casos no denunciables per la via penal”. És a dir, serveix per aplicar multes administratives en qüestions que davant un jutge segurament no se sostindrien de cap manera.

Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols

VilaWeb també explicava el cas especificant que l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació, que és qui demana la sanció a Orriols, és un “organisme autònom”. Un “organisme autònom” que comparteix pàgina web i adreça postal amb el Departament d'Igualtat i Feminismes que dirigeix Tània Verge. Això va provocar que desenes de lectors els retraguessin l'enfocament de la seva notícia.

Captura de diversos tweets en defensa de Sílvia Orriols i contra VilaWeb

Més dur s'ha mostrat Josep Costa, exdiputat de Junts proper a Puigdemont. Al seu compte d'X, va acusar Sílvia Orriols de “saber perfectament que la poden acusar de dos delictes d'odi per cada publicació que fa”. I la repta afirmant que “per mi la notícia és que prefereixi ser perseguida per xenòfoba que per independentista”.

També una altra figura propera a Carles Puigdemont s'ha pronunciat. Es tracta de l'exdiputat de Junts i membre del Consell de la República, Lluis Llach, que treu ferro a l'assumpte, assenyalant que no se l'ha multat, sinó que “només se li obre un expedient”. Diversos usuaris li van retreure que “no és normal obrir un expedient i demanar 10.000 euros a una ciutadana per donar la seva opinió”.

Molts opinen que aquesta obertura d'expedient hauria de quedar en res si la líder d'Aliança Catalana decideix recórrer. En qualsevol cas, les properes setmanes i mesos veurem com acaba aquest intent del Govern de silenciar Sílvia Orriols. Una Sílvia Orriols que, a cada atac que rep un atac del processisme, més adeptes suma a la seva causa.

➡️ Política

Més notícies: