Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols i un gràfic d'una enquesta del CEO desenfocat d'imatge de fons
POLÍTICA

El procecisme assumeix la irrupció de Sílvia Orriols malgrat els seus intents

Persones importants de l'entorn de Junts i ERC, així com de mitjans de comunicació indepes assumeixen que Aliança Catalana és a un pas del Parlament

Sílvia Orriols és un fenomen inaudit a Catalunya. Mai abans una alcaldessa d'una població de només 10.000 habitants havia tingut tant d'impacte a la política catalana. La seva formació no arriba als deu regidors a tota la comunitat i fins i tot el diari El Mundo li ha dedicat una portada els últims dies. I, no només això: els partits processistes i el seu entorn ja han assumit que Orriols no és una cosa passatgera i que potser no els quedarà més remei que 'normalitzar-la'.

Els últims dies, tant Sergi Sol a El Nacional, com Vicent Sanchis a El Món, apunten cap a la mateixa direcció: Sílvia Orriols estaria molt a prop d'entrar al Parlament. Els dos opinadors estan ben connectats amb els aparells d'ERC i Junts i han de ser coneixedors dels trackings interns dels partits. Sol, home de confiança d'Oriol Junqueras, afirma que Aliança Catalana, formació d'Orriols, entraria avui al Parlament "malgrat no tenir cap infraestructura de país". És a dir, que podria superar el 3% dels vots encara que hi hagi un veto a la seva figura als principals mitjans catalans.

Això és així: RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, Nació Digital, La Vanguardia, El Nacional o la Xarxa no han donat ni un micròfon ni el donaran a Sílvia Orriols. Almenys fins ara. L'estratègia del processisme ha estat obviar-la. No se'n parlava fins fa unes setmanes i, si sortia alguna informació, era per menysprear-la.

Les enquestes fetes des de la Generalitat no han preguntat en cap moment per Sílvia Orriols. No ha estat fins aquest cap de setmana que un sondeig d'un mitjà ha preguntat per Aliança Catalana i ha situat la seva intenció de vot a l'1,6%. Es desconeix la dada per províncies, però és simptomàtic i verifica el que diu també Vicent Sanchis a El Món, que assegura que Orriols podria obtenir alguns -pocs, diu ell- diputats.

Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols de perfil rient i de fons una imatge presa des d'un balcó d'una concentració davant de l'ajuntament de Ripoll amb unes desenes de persones

El processisme comença a assumir la irrupció d'Orriols

Alguna cosa ha canviat si tant Sanchis com Sol ja publiquen a la premsa processista que Sílvia Orriols és a prop del Parlament. Segurament és perquè no tenen més remei: les xarxes amplifiquen el seu discurs i comparar-la amb Vox dista força de la realitat. És més, no sembla gaire legal que la ràdio i la televisió públiques de Catalunya obviïn un càrrec electe.

Hi pot haver alguna cosa més. Ho aventura Vicent Sanchis: el processisme podria perdre la majoria al Parlament i només Aliança Catalana i la seva entrada amb diversos diputats podria salvar-la. Potser aquí hi ha el motiu pel qual diversos opinadors comencen a parlar d'Orriols en altres paràmetres. Descartades les opcions de la quarta llista indepe, Aliança Catalana és una altra cosa i, potser -només potser- qui ara ataca durament l'alcaldessa de Ripoll, després li demanarà els vots al Parlament amb l'excusa de l'estelada.

➡️ Política

Més notícies: