Alberto Núñez Feijóo de perfil amb cara de circumstàncies

Feijóo ja sent la pressió al PP

Li demanen canvis per a una legislatura llarga i dura

La investidura de Pedro Sánchez obre una nova legislatura amb Alberto Núñez Feijóo com a líder de l'oposició. Tot i l'evident frustració, el PP vol girar full i preparar-se per plantar cara al govern de l'amnistia. Veuen la intervenció del seu líder en el debat d'investidura com una demostració prometedora de fermesa, però creuen que cal anar més enllà i renovar l'equip dirigent.

Al PP valoren positivament l'evolució de Feijóo els últims mesos, però veuen amb preocupació el desgast de passar quatre anys més a l'oposició. Per això comencen a pressionar el president del partit perquè faci canvis. Demanen cares noves amb perfil dur per combatre el govern i competir amb Vox.

Feijóo sembla haver assumit la necessitat de canviar peces i prepara una renovació que anunciarà, probablement, després del nomenament dels nous ministres. Al rerefons hi ha la inevitable sensació que l''operació Feijóo' ha fracassat. I que comença el rum-rum per al seu relleu, més aviat que tard.

Canvis al PP

Segons informa El Confidencial , el PP busca un portaveu més dur per afrontar la llarga i bronca legislatura que queda al davant. Sonen noms com Esteban González Pons i Borja Sémper. Cuca Gamarra seguiria com a secretària general, encara que tampoc descarten un relleu en aquest càrrec orgànic.

Cuca Gamarra durant una intervenció en un faristol del PP amb el lema per la igualtat dels espanyols
CamaraImatge:

Europa Press

Un altre dels noms clau és el d'Elías Bendodo. El seu càrrec de coordinador general ja no té sentit estant a l'oposició, i en canvi podria exercir una tasca essencial com a coordinador dels presidents autonòmics. És una persona molt ben vista pels barons, i ocuparà una posició estratègica ja que en aquesta legislatura el poder territorial serà una de les grans cartes del PP.

L'altre gran puntal és el Senat, on el PP té majoria absoluta i que pot ser clau per frenar lleis com l'amnistia. Vox ja està pressionant els populars perquè utilitzin la seva majoria per bloquejar el govern. Per això el portaveu de la Cambra Alta també serà un lloc clau, i pensen en l'exconsellera madrilenya Paloma Martín.

La incògnita Ayuso

La veritat és que Alberto Núñez Feijóo té per davant el repte de recompondre un partit que es veia al govern i ara és a l'oposició. Una de les tasques pendents és la convocatòria d'un congrés nacional que fa anys que s'alça. El seu equip tem que sigui el principi de la fi del gallec.

Primer pla d'Isabel Díaz Ayuso amb gest reflexiu amb la bandera de la comunitat de Madrid lleugerament desenfocada de fons
CamaraImatge:

Europa Press

A l'entorn de Feijóo són conscients que el seu fracàs el 23-J li passarà factura tard o d'hora. I que hi ha sectors cada cop més hostils a ell que es començaran a moure per forçar el seu relleu. El nom que sona amb més força és el d'Isabel Díaz Ayuso, que molts veuen com la figura perfecta per fer un viratge a la dreta.

L'oposició a Feijóo es visualitza per exemple en el conflicte amb la direcció del PP a Catalunya, a la figura d'Alejandro Fernández. Tot i que la direcció nacional va maniobrar contra ell per fer pujar els seus al PP català, al final Feijóo podria caure abans que Fernández. El que és clar és que vénen turbulències a Gènova.