Fotografia de Sílvia Orriols al seu despatx en una entrevista amb Arnau Borràs, director d'E-Notícies

POLÍTICA

La premsa afí a ERC redobla els seus atacs a Sílvia Orriols

Els mitjans de comunicació processistes es mobilitzen per criminalitzar la líder d'Aliança Catalana

Sílvia Orriols i la seva Aliança Catalana estaran presents a les eleccions del pròxim 12 de maig. La formació indepe identitària podrà concórrer als comicis catalans després d'aconseguir més de 10.000 avals. I això, és clar, ha fet mobilitzar el càrtel processista davant l'amenaça que suposa la seva possible irrupció al Parlament de Catalunya.

En el moment en què Sílvia Orriols va aparèixer al tauler polític català, just després de les municipals, la majoria de mitjans de comunicació afins al règim processista van optar per un cordó sanitari informatiu. Semblava prohibit parlar d'un fenomen que el temps ha demostrat que existia. Amb el temps, però, això ha canviat.

Ara, ja es parla de Sílvia Orriols a gran part de la premsa regada amb subvencions per part de l'establishment català. Això sí, se'n parla amb l'únic objectiu de desacreditar-la, criminalitzar-la o fins i tot ridiculitzar-la.

Ho vam veure a la campanya iniciada per mitjans com El Periódico sobre la falsa polèmica dels empadronaments a Ripoll. Dies i dies de notícies sobre una suposada mala praxi de Sílvia Orriols en aquesta qüestió, que el temps va demostrar que va ser alimentada artificialment. Passades unes setmanes, ja no es parla del tema, ja que ningú no va poder acreditar que la líder d'Aliança Catalana s'estigués saltant cap llei sobre aquesta qüestió.

Des que s'ha confirmat la presència d'AC a les eleccions del 12 de maig, alguns mitjans han aprofitat per redoblar els atacs a Orriols. En pocs dies hem vist, per exemple, com NacióDigital la comparava amb Josep Anglada o, a cada notícia que hi publiquen, especifiquen diverses vegades que es tracta d'una formació d'extrema dreta.

I això que Aliança Catalana sempre ha negat aquesta etiqueta i fins i tot ha promogut polítiques allunyades del que seria aquest espai polític (com penjar la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament de Ripoll el dia de l'Orgull).

També el Diari Ara publicava recentment una peça en què recordava que Aliança Catalana i Vox comparteixen lema electoral (Salvem Catalunya). Obviant, això sí, que AC ja l'utilitzava anteriorment. Ja se sap que a Catalunya (i sobretot entre l'electorat independentista) hi ha poques coses més mal vistes que el fet que et comparin amb la formació d'Ignacio Garriga. I és per aquí on intenten atacar l'alcaldessa de Ripoll.

Segurament, els pròxims dies (i fins al 12 de maig) veurem més exemples d'aquest intent d'assenyalar la formació de Sílvia Orriols. Ho faran els partits processistes, que saben que AC els pot esgarrapar un bon grapat de vots, i també els seus mitjans afins. Com és el cas de l'ARA o Nació Digital, propers al Govern i a ERC.

Sílvia Orriols, entrevistada a Televisió Espanyola

Qui ha decidit deixar d'obviar el 'fenomen Orriols' ha estat Televisió Espanyola. La tele pública ha anunciat que aquest dimarts la protagonista de l'entrevista diària que Gemma Nierga fa al seu programa Cafè d'Idees serà l'alcaldessa de Ripoll i candidata per AC a les eleccions catalanes. Així, RTVE es desmarca del cordó sanitari informatiu de la majoria de mitjans catalans i donarà veu a la líder d'Aliança Catalana.

➡️ Política

Més notícies: