Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies i de fons una senyera
POLÍTICA

PP i Vox preparen una ofensiva als carrers i als tribunals contra Pedro Sánchez

El jutge García Castellón posa la investidura en joc


La investidura de Sánchez es complica. Junts, en la seva carrera perquè l'octubrisme abjuri d'ERC, exigeix als seus líders tot allò que se'ls acudeix. Alhora, se succeeixen manifestacions a totes les capitals de província que Vox i PP intenten capitalitzar.

Finalment, el jutge García Castellón fa saltar la banca: Tsunami Democràtic, aquell assaig d'insurrecció benestant a què Guardiola va posar cara i veu és per a ell terrorisme. I no terrorisme de baixa intensitat: terrorisme amb morts. I això, segons sembla que figura al redactat de la Llei d'Amnistia que tenen ja al forn, no és amnistiable. La Fiscalia, que ja sabem de qui en depèn, diu que recorrerà.

Querella

Santiago Abascal afegeix més elements a la batalla. Anuncia una querella contra Pedro Sánchez. Serà, indica, per suborn i prevaricació. I no només contra ell: Vox es querellarà contra els membres de les meses del Congrés i del Senat que admetin a tràmit la Llei d'Amnistia.

Per Abascal, el text del qual es filtren aquests dies fragments és “flagrantment inconstitucional”. Tramitar-la, per tant, és una il·legalitat.

De fet, els 33 diputats de Vox presentaran recursos d'empara davant del TC perquè no se celebrin els plens amb què es vol aprovar la Llei d'Amnistia. És, diu el líder de Vox, “un cop d'estat” que consisteix “a assolir el poder cometent actes inconstitucionals”. Vox, també, demanarà plens urgents als Parlaments Autonòmics perquè aquestes cambres es “posicionin” sobre la Llei d'Amnistia.

Mobilitzacions

Alhora, tant des de Vox com des del PP s'intenta capitalitzar el malestar que està portant molts ciutadans a manifestar-se davant de les seus provincials del PSOE. El PP convoca manifestacions diumenge a les 12.00 ha les places de totes les capitals de província. Vox aconsella als manifestants que “no caiguin en les provocacions d'esvalotadors professionals” que, avança Abascal, “enviaran el PSOE i el govern".

Terrorisme

Amb tot, l'escac (veurem si definitiu) a la investidura de Sánchez el planteja el jutge Manuel García Castellón. Considera que Tsunami Democràtic va practicar el terrorisme i imputa per aquest delicte Marta Rovira. Alhora –i perquè no el pot imputar, ja que és eurodiputat- convida a declarar sobre l'assumpte Carles Puigdemont.

A l'esborrany de Llei d'Amnistia s'especifica que beneficiarà els condemnats o acusats de delictes de terrorisme, però sempre que aquests delictes no impliquin víctimes mortals. A priori, l'independentisme i el PSOE donaven per fet que així salvaven els mobles, però García Castellón considera que les accions de Tsunami van poder provocar una mort.

Va ser la d'un ciutadà francès de 65 anys que va morir després de patir un infart. El bloqueig a què, atenent indicacions dels impulsors de Tsunami, van sotmetre a l'aeroport de forma tumultuària grups d'independentistes el va obligar a caminar tres quilòmetres per la Terminal 2. Després d'una caminada com aquesta, el seu cor no va aguantar més. La partida, sembla, encara la recta final. I García Castellón coneix les regles del joc, però la Fiscalia, també.

➡️ Política

Més notícies: