Muntatge amb un pla mitjà curt de Santiago Abascal amb cara seriosa i un altre d'Alberto Nuñez Feijóo somrient
POLÍTICA

El PP utilitza Vox en la guerra contra el PSOE

Els populars aprofiten el pacte del PSOE amb Bildu per continuar amb la seva estratègia de desmarcar-se discretament de Vox

En essència, l'estratègia dels partits en democràcia és aprofitar qualsevol esdeveniment per reforçar el seu discurs. El cas del PP i el que ha passat a Pamplona n'és un clar exemple. Els populars acusen el PSOE de no tenir línies vermelles amb Bildu mentre que ells sí que les tenen amb Vox.

El camí de Feijóo: separar-se de Vox

Un dels canvis més complexos que ha hagut d'organitzar Feijóo va ser separar-se de Vox sense regalar-li terreny. Per fer-ho, va nomenar algunes figures amb enganxada com Álvarez de Toledo i es va reservar per a ell un perfil institucional. L'objectiu és que Sánchez no el pugui tornar a embolicar amb el fantasma de l'extrema dreta.

I ara, de retruc, ha aprofitat la situació de Pamplona per reafirmar-se en la seva estratègia. Com és sabut, el PSOE ha donat l'alcaldia a Bildu, cosa que ha disparat la indignació a la dreta. Fins al punt que Feijóo va encapçalar una manifestació a Pamplona en contra del pacte.

Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya del PP

Ara, la lògica és la mateixa, però en sentit contrari: el PP busca dessagnar el PSOE per les seves amistats perilloses. Els acusen (i els acusaran) de pactar amb el partit hereu d'ETA i donar-los poder. I davant de la rèplica del PSOE que ells pacten amb Vox, el PP ja s'ha preparat la contrarèplica.

El PP i les línies vermelles

La resposta que sentirem per part del PP serà doble: primer, que Vox no és hereu d'una banda terrorista, i segon, que ells sí que tenen línies vermelles. Amb això últim, es refereixen al veto que el PP va posar a València a un càrrec de Vox que al seu dia va ser condemnat per violència de gènere.

D'aquesta manera, el PP busca blindar-se davant de les crítiques i tenir alhora una arma llancívola contra el PSOE. Segons ha pogut saber Vozpopuli, al PP parlen que “nosaltres sí que posem línies vermelles a Vox, mentre que el PSOE posa la catifa vermella a Bildu”.

En qualsevol cas, comença a ploure sobre mullat perquè Feijóo ja va donar ordre de fer-li un pols a Vox. Aquests dies, per exemple, el PP en conjunt va demanar la dimissió d'Ortega Smith pel que va passar a l'Assemblea de Madrid. Així, en definitiva, s'espera que el PP esperi qualsevol ocasió per criticar Vox amb la intensitat justa.

➡️ Política

Més notícies: