Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa
POLÍTICA

El PP para una trampa a Alejandro Fernández

La reunió dels barons pot ser una ratera per al català

Segueix la discòrdia entre la direcció nacional del PP i el líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández. El president del PP català va criticar amb duresa l'acostament d'Alberto Núñez Feijóo a Junts. Gènova va filtrar llavors uns suposats moviments per rellevar-lo en el proper congrés autonòmic.

En un nou intent per debilitar Alejandro Fernández, els barons l'han reptat a exposar la seva posició a la Junta Directiva Nacional d'aquest dilluns. La reunió pot acabar sent una ratera per al líder català. I és que el conclave havia estat convocat precisament amb la intenció de fer pinya al voltant de Feijóo.

Així, Fernández podria quedar-se sol en les crítiques al president del partit mentre la resta de líders territorials avalen la seva estratègia de pactes. Això acabaria definitivament el debat a favor de la direcció nacional. I deixaria Alejandro Fernández més debilitat del que ja hi era.

Situació irreconduïble

Alejandro Fernández, president del PP a Catalunya, ha estat al capdavant de la resistència constitucionalista als anys més durs del Procés. Per ell i els seus, la relació amb els independentistes marca una línia vermella que no es pot creuar.

Però per a Gènova, les particularitats territorials se supediten a l'interès nacional, i aquest exigeix en aquests moments més flexibilitat. D'aquí ve l'enfrontament entre el sector intransigent de Fernández i l'estratègia possibilista de Feijóo. A Gènova creuen que en el context actual qualsevol crítica resulta un risc a evitar.

Qüestionat pels resultats electorals, la relació amb Vox i l'estratègia de pactes, Feijóo va convocar la junta d'avui per ratificar la seva posició. Els barons territorials, inclosa Ayuso, avalaran l'estratègia de pactes i confirmaran a Feijóo com a líder indiscutible del partit. L'escenari perfecte per parar una trampa al díscol català.

El parany a Alejandro Fernández

Els barons apel·laran a Alejandro Fernández que exposi les seves crítiques a la junta d'avui i no a través de les xarxes socials. Feijóo detallarà els plans per a la investidura i demanarà el suport dels líders territorials. Serà aleshores quan haurà de parlar el líder dels populars catalans, en absoluta minoria.

S'evidenciarà llavors un aïllament que ratificarà encara més Feijóo i deslegitimarà la denúncia del líder català. Hi ha una voluntat de tancar qualsevol pas a les crítiques, però també una certa set de venjança. El conflicte entre Gènova i el PP català ve de lluny, i ha arribat el moment de passar comptes.

Alejandro Fernández del PP fent un míting en un acte

El pas següent podria ser la convocatòria d'un congrés nacional per impulsar a Dolors Montserrat com a nova líder del PP català. L'exministra i actual europarlamentària compta amb el suport d'importants dirigents catalans com Xavier Garcia Albiol i Alberto Fernández. Amb el seu ascens i el pas tancat a Ayuso, Feijóo haurà culminat la consolidació del lideratge al capdavant del partit.

El suport de les bases

Més enllà de les disputes orgàniques, Alejandro Fernández compta amb el suport unànime de les bases. Els votants del PP català li han mostrat el seu suport aquests dies, destacant-ne la valentia i l'honestedat. Denuncien la campanya orquestrada contra ell, i li demanen que resisteixi per continuar plantant cara a l'independentisme.

➡️ Política

Més notícies: