Imatge d´una taula d´un estudi d´enregistrament de Catalunya Ràdio, amb 5 micros damunt de la taula amb la seva característica escuma groga i el logo de l´emissora
POLÍTICA

L'últim disbarat de Junts: comparar Catalunya Ràdio amb les SS de Hitler

Nova polèmica processista, ara amb la ràdio pública catalana d'objectiu


El processisme no pot passar ni una setmana sense generar una nova polèmica, ni assenyalar un nou enemic ni fer-se la víctima. Segurament això és el que passa quan el teu projecte polític es basa a vendre il·lusions, que has d'anar generant relats contínuament. El problema és que els processistes ja fa temps que s'han passat de la ratlla.

La darrera polèmica no fa més que confirmar la necessitat que tenen alguns de cridar l'atenció. En aquest cas, aquests 'alguns' provenen de Junts per Catalunya o del seu entorn més proper, com ara Francesc de Dalmases -mà dreta de Laura Borràs- o Pilar Rahola. I la seva víctima ara és Catalunya Ràdio, a qui han comparat ni més ni menys amb les SS d'Adolf Hitler.

La tertuliana, Pilar Rahola, a 8tv

La ràdio pública catalana estrena aquesta temporada una imatge corporativa nova per celebrar els 40 anys del naixement de l'emissora. I en aquest nou logotip s'ha redissenyat el llamp característic de color vermell que acompanya les lletres de la cadena. Doncs bé, segons diversos dirigents com Francesc de Dalmases o la portaveu no oficial de Puigdemont, Pilar Rahola, el disseny del llamp en aquesta nova imatge té massa similituds amb el logo de les SS d'Adolf Hitler. Sí, com ho llegiu.

Catalunya Ràdio acusada de nazisme pel seu nou logo

“És un greu error. El nazisme i els seus símbols no són cap broma i no accepten disculpes”, escrivia al compte de X Francesc de Dalmases. El diputat de Junts va afirmar que aquesta nova imatge “avergonyeix” i exigeix a la direcció de Catalunya Ràdio que “no ho allarguin, que rectifiquin i punt”.

També Pilar Rahola va saltar indignada a la xarxa social d'Elon Musk. “Senyors de Catalunya Ràdio, algú s'ha begut l'enteniment? Què és això? És lleig i el símbol és molt inquietant”, escrivia indignada la portaveu de Carles Puigdemont als mitjans. A més, la tertuliana també publicava un altre missatge al respecte, afirmant que “estic segura que és incultura”.

El periodista Salvador Cardús, que va arribar a anar a les llistes de Junts per Catalunya al Parlament el 2017, també va mostrar la seva indignació a les xarxes socials. I directament va acusar els dissenyadors del nou logo de Catalunya Ràdio i els que el van encarregar d'“ignorància” i “incultura”.

Com no podia ser d'una altra manera, els missatges de Dalmases, Rahola i Cardús es van omplir de retrets –i també de comentaris rient de la seva teoria, és clar–. Molts recordaven que el llamp fa anys que forma part del logotip i assenyalaven que l'afany de voler criticar ERC per qualsevol cosa els fa caure en teories absurdes. Encara més, molts usuaris van arribar a afirmar que van haver de comprovar dues vegades si el compte de Rahola i Dalmases era real o una suplantació.

Evidentment, un petit reducte de 'palmeros' de Junts i de Puigdemont no van trigar a donar suport a la teoria de Rahola i companyia. D'entre aquests missatges, es poden llegir sentències com "Catalunya Ràdio amb simbolisme nazi" o "qui mana a Catalunya Ràdio està al servei d'Espanya". Fins i tot alguns demanen una moció de censura al Govern. Certament són pocs en quantitat, però mai no defrauden a l'hora de sumar-se a les teories més boges.

➡️ Política

Més notícies: