Fernando Cerpa i Manuel Reyes en una roda de premsa a Castelldefels el 13 de juny de 2023
POLÍTICA

El PP recupera Castelldefels gràcies a un exsocialista

El PSC perd l'alcaldia vuit anys després

Canvi de poder a Castelldefels. L'acord entre el PP i el partit municipalista SOM permetrà que el popular Manu Reyes torni a l'alcaldia vuit anys després. El 2015 i el 2019 va ser el candidat més votat, però una coalició entre PSC, ERC, Junts i En Comú el va deixar fora del govern en dues ocasions. Ara, el partit SOM, liderat per l'exsocialista Fernando Cerpa, torna a donar-li la clau del consistori.

Els resultats de les eleccions municipals del 28-M van ser clars i van confirmar el tomb a l'ajuntament de Castelldefels. Els partits de la coalició van patir un sever càstig a les urnes, mentre que el PP i SOM van pujar en vots. Els 12 regidors dels populars i els 3 dels municipalistes donen la majoria absoluta al nou govern.

Reyes alcalde, Cerpa primer tinent d'alcalde

L'acord clarifica que Manu Reyes, que va ser alcalde de Castelldefels entre el 2011 i el 2015, serà alcalde els propers quatre anys. I que Fernando Cerpa serà el primer tinent d'alcalde de la nova coalició. El PSC, encapçalat per l'alcaldessa sortint Maria Miranda Cuevas, liderarà l'oposició amb quatre regidors. Els comuns han quedat amb tres regidors, ERC amb dos i Junts amb un.

PP i SOM han arribat a un acord de govern, amb “la intenció de recuperar les persones com a eix vertebrador de les polítiques municipals”. La nova coalició ha assenyalat “l'esport, la salut i la gent gran” com a prioritats de la legislatura. I han promès una contenció del pressupost, la millora de la neteja de la ciutat, l'increment de la seguretat i la rebaixa dels impostos.

Del PSC a governar amb el PP

Fernando Cerpa, conegut com a Nico, va ser regidor d'Esports, Via Pública i Gent Gran al govern del PSC. Va abandonar la formació a l'última legislatura per desavinences amb l'alcaldessa, Maria Miranda. Tot seguit va fundar SOM amb la convicció que havia d'existir una alternativa de consens i diàleg, capaç de parlar amb tots els partits. L'exsocialista considera que els veïns han parlat clar a favor d'una alternança al govern municipal.

La recuperació de Castelldefels suposa una altra bona notícia per al PP a Catalunya. Els populars també governaran a Badalona gràcies a la majoria absoluta de Xavier García Albiol, i han aconseguit doblar el nombre de regidors a l'ajuntament de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: