Muntatge amb un primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de resignació i un pla mitjà curt de Puigdemont rient
POLÍTICA

El PP també cedeix davant de Junts

No només Pedro Sánchez fa concessions al partit de Puigdemont

El PP continua donant cops de volant en la seva erràtica estratègia per intentar que Alberto Núñez Feijóo sigui investit en les sessions que se celebressin el 26 i 27 de setembre al Congrés. Els populars segueixen sense rumb des de fins i tot abans de les eleccions del 23-J. Unes eleccions on les previsions apuntaven a una clara majoria de dretes que, finalment, s'ha demostrat que no existeix.

Són molts els que no entenen els canvis de plans de Feijóo i el seu equip les últimes setmanes. Fins i tot des de dins del PP han advertit el seu líder de les conseqüències que pot tenir passar d'acostar-se Vox a fer-ho amb Puigdemont. Sí, perquè les últimes hores Génova ha caigut rendit a Junts, fent -en part- allò que tant critiquen del PSOE i de Pedro Sánchez.

I no estem parlant d'acceptar com a interlocutor el partit de l'expresident de la Generalitat. Recordem encara les sorprenents paraules de González Pons, en què assegurava que la “tradició i legalitat” de Junts “no està en dubte”. Això va provocar que Alejandro Fernández alcés la veu des del PP català. Per sort per a ells, la guerra interna es va apagar amb la roda de premsa de Puigdemont a Bèlgica, després de la qual els populars van renunciar a qualsevol contacte amb el partit hereu de Convergència i Unió.

Però, com dèiem, en les últimes hores el PP ha decidit vestir-se de PSOE i exercir el seu 'sanchisme' particular. I és que, després d'admetre contactes amb Junts per Catalunya –això sí, per afirmar que les posicions dels dos partits estan massa allunyades–, els populars han apostat per cedir davant els processistes. Aquells que, previsiblement, d'aquí unes setmanes faran president Pedro Sánchez.

Pla mitjà d'Alberto Núñez Feijóo llançant un petó a l'aire amb la mà, Cuca Gamarra aplaudint i Isabel Díaz Ayuso mirant de reüll Feijóo

El PP permet a Junts tenir grup parlamentari propi al Senat

L'últim acte de pleitesia del PP a Junts és permetre'ls formar grup parlamentari propi al Senat. Una mesura també beneficia el PNB i Sumar. Els processistes no complien els requisits per tenir-lo, però el PSOE va apostar per cedir-los els senadors necessaris perquè puguin tenir aquest privilegi. Els populars, que controlen la Mesa de la Cambra Alta, tenien la darrera paraula i finalment han donat llum verda a les aspiracions del partit de Puigdemont.

El popular Javier Maroto admetia aquesta concessió a Junts per Catalunya. El PP va demanar un informe jurídic sobre el cas i els lletrats han assegurat que és perfectament reglamentari fer aquestes 'trampes' per configurar un grup parlamentari propi. Per aquest motiu, la formació d'Alberto Núñez Feijóo permetrà als de Puigdemont gaudir dels avantatges de tenir aquest grup parlamentari propi.

Carles Puigdemont en primer pla saludant amb cara somrient

Després de tants dies protestant per la jugada que van fer PSOE i Junts (i Sumar i ERC) al Congrés, ara els populars accedeixen que facin el mateix al Senat. “El que pot ser frau de llei al Congrés, el president del Senat encerta permetent la constitució dels grups”. Aquesta era la manera com Maroto intentava justificar aquest despropòsit.

L'únic matís que han pogut esgarrapar és que el grup del partit de Puigdemont, igual que el del PNB, tindran una menor assignació econòmica, menys assessors i perdran el portaveu adjunt. Una cosa semblant a “et deixo fer trampes, però no m'agafis tot el pastís, que és molt descarat”.

El PP permet a Junts ingressar 138.000 euros

La decisió del PP permetrà a Junts ingressar 137.688 euros, segons informa okdiario. Una xifra més que generosa per a aquells que diuen que “Espanya ens roba” i que amenacen de forçar noves eleccions. Un cop més, teatre del bo. En resum, el Partit Popular tira de 'sanchisme', però almenys el PSOE cedeix davant Puigdemont per poder formar govern.

➡️ Política

Més notícies: