primer pla de Xavier Rius amb cara pensativa i recolzant la mà a la barbeta, darrere un pla mig del president del PNV parlant a través d'un micròfon amb el fons de la bandera del País Basc
POLÍTICA

Et pots refiar del PNB?

Apropament entre el PNB i Carles Puigdemont

En què s'assemblen el cas Rubiales i el PNB? En què Rubiales no es pot acostar a Jenni Herrero i el PNB sí que es pot acostar en canvi a Puigdemont. Encara que, en aquest cas, van a rebuf de Yolanda Díaz.

No deixa de ser curiós perquè, el 2017, el lehendakari Urkullu va acabar fins al monyo del president català. Li va demanar repetidament que convoqués eleccions anticipades i no ho va fer.

No només això sinó que Urkullu es va desmarcar del referèndum unilateral i va deixar clar que no era la via per al País Basc. El Pla Ibarretexe no era tan lluny.

Però ara les coses han canviat: a les últimes eleccions generals el PNB només va treure mil vots més que Bildu i hi ha eleccions autonòmiques l'any que ve. A veure si perdran l'hegemonia.

Per això: et pots fiar del PNB? Al capdavall van votar la moció de censura de Sánchez una setmana després d'aprovar els Pressupostos de Rajoy.

Per cert, que algú ho digui a Feijóo que volia pactar no només amb el PNB sinó també amb Junts.

¿Te puedes fiar del PNV?

➡️ Els vídeos de Xavier Rius ➡️ Política

Més notícies: