Primer pla d'Isabel Díaz Ayuso somrient i mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Ayuso aixeca la veu en un PP mut

La presidenta madrilenya ha parlat més clar que mai

Isabel Díaz Ayuso torna a aixecar la veu davant el silenci regnant a les files del seu partit. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat als ciutadans que surtin al carrer per frenar l'amenaça de l'amnistia i el referèndum. Ho ha dit aquest matí, mentre Feijóo segueix a rebuf dels esdeveniments.

La dirigent popular ha llançat aquest matí eloqüents missatges durant la seva participació al Fòrum El Mundo. Ha considerat l´amnistia "una estafa massiva contra Espanya, la democràcia, l´Estat de Dret, la Constitució, els jutges, les lleis, la veritat, la igualtat dels espanyols davant la llei i la llibertat".

A més, ha dit que “Puigdemont ha posat de genolls a Pedro Sánchez” i ha demanat “noves eleccions”. Ayuso segueix marcant el pas a un Feijóo vacil·lant i debilitat, cada cop més discutit. No és estrany que molts considerin la madrilenya com l'autèntica líder d'un PP sense rumb ni timoner.

Els punts sobre les ies

Isabel Díaz Ayuso, líder del PP a l'ombra, ha tornat a aprofitar l'oportunitat per marcar una línia dura davant del “sanchisme” i els seus socis independentistes. Ho ha fet al fòrum organitzat pel diari El Mundo . Ha carregat contra l'amnistia, i ja ha reiterat la crida a la mobilització de la societat civil.

Primer pla de la líder del PP Isabel Díaz Ayuso amb mirada de sorpresa

Ayuso ha recordat que els socialistes "han dit mil vegades que l'amnistia no cap ni a la Constitució ni a cap sistema democràtic". Per això “resulta patètic veure'ls intentant esmenar el que tantes vegades van defensar”. Ha dit que l'única sortida és que Pedro Sánchez convoqui noves eleccions i expliqui l'amnistia dins del programa electoral.

"Amb l'1,6% dels vots", ha dit, "Puigdemont ha posat de genolls Sánchez i li parla com a un servent". De Yolanda Díaz ha dit que “abans rendia pleitesia a Hugo Chávez, i ara ho fa amb un fugat”. Molts al PP troben a faltar que algú parli més sovint de manera tan contundent.

Ayuso incomoda Feijóo

Davant la contundència d'Aznar o Ayuso, Feijóo no pot fer res més que anar darrere com un soldat. Però la realitat és que l'estratègia de passar al contraatac incomoda molt Feijóo i el seu equip. La direcció actual del PP té dubtes seriosos sobre els beneficis que reportarà l'ofensiva als carrers.

Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de circumstàncies mirant a l'horitzó

Gènova havia traçat un pla per contrarestar els plans de Sánchez i Puigdemont des de les institucions. Primer, amb mocions en parlaments autonòmics i ajuntaments, i després, utilitzant la majoria absoluta al Senat. En última instància, pressionant els jutges i laparell estatal.

Ara haurà de sortir als carrers empès pel sector dur del PP, encapçalat per Aznar i Ayuso. La imatge de submissió de divendres passat a la FAES demostra la debilitat del president del PP. El debat d'investidura pot ser el principi del final del lideratge.

➡️ Política

Més notícies: