Primer pla de Felip VI somrient
POLÍTICA

Barcelona torna a ser monàrquica

Jaume Collboni posa fi a l'era antimonàrquica de Colau i Trias

Amb l'arribada de Jaume Collboni al'alcaldia, l'ajuntament de Barcelona ha recuperat la normalitat institucional amb la Corona. L'alcalde socialista sí que ha acudit aquest dilluns a la recepció oficial del Rei Felip VI a Montjuïc. Posa fi així a disset anys d'absència amb els alcaldes Xavier Trias i Ada Colau

Aquesta ha estat la primera audiència a un alcalde barceloní des del 2006, amb la recepció de Joan Carles I i el socialista Jordi Hereu. Collboni ha posat somrient al costat de Felip VI, escenificant la tornada a la normalitat de les institucions. La imatge té un calat més important del que sembla.

I és que en els darrers mesos hi ha hagut una intensa campanya antimonàrquica per part dels sectors independentistes a Catalunya. Sobretot a les comarques gironines, on diversos ajuntaments es van declarar antimonàrquics. Ara, la capital catalana desafia aquests sectors obrint novament les portes a la Corona.

Tornada a la normalitat

Durant els anys del colauisme, Jaume Collboni va representar la mà estesa al monarca dins del govern municipal. Ja com a alcalde de Barcelona, un dels seus primers gestos va ser decorar el despatx amb la foto d'una audiència seva amb el rei. La recepció d'avui només és l'inici de la recuperació de la normalitat institucional entre Barcelona i La Zarzuela.

Imatge de Jaume Collboni, del PSC, en un acte del seu partit

Cal recordar que l‟inici de les tensions entre l‟ajuntament de Barcelona i la Corona van ser el discurs del rei Felip VI després del referèndum de l'1 d‟Octubre. Arrossegats per la voràgine del procés, els Comuns van trencar relacions amb la Casa Reial i van iniciar una campanya antimonàrquica amb diversos gestos.

Primer van retirar el bust de Joan Carles I, després van impulsar un canvi de noms de la guia de carrers per esborrar tot rastre de la monarquia i els borbons. Van quedar aquelles imatges d'Ada Colau rendint pleitesia al rei. Anteriorment, també Trias havia marcat distàncies amb la Casa Real i els Borbons.

Collboni, a la recerca de l´estabilitat

Mentrestant, Jaume Collboni segueix explorant les vies per aconseguir una majoria més folgada a l'ajuntament i donar estabilitat a la legislatura. Els Comuns segueixen pressionant l'alcalde per entrar al govern si vol que l'aprovin els pressupostos. Xavier Trias tampoc no tanca a la porta a un acord de govern a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: