Muntatge de Joan Ignasi Elena, amb un gràfic de barres i un fons d'una presó
POLÍTICA

Un policia retrata el conseller d'Interior amb la xifra d'immigrants a les presons

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat acusat d'amagar les dades de presos estrangers a les presons de Catalunya


L'augment de la violència a Catalunya és una situació preocupant. Ja no només al carrer es respira un ambient d'inestabilitat. Els centres penitenciaris també pateixen les conseqüències d'aquest augment de violència.

Davant d'aquesta situació, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha escrit un article a La Vanguardia, afirmant que “Catalunya és un país segur”. Aquest article ha desfermat les crítiques de molts usuaris de X, entre ells, policies i treballadors de centres penitenciaris.

Des de X, un policia ha criticat durament el posicionament del conseller i l'acusa de mentider. Tal com apunta aquest policia des del compte de X, les xifres de criminals estrangers a Catalunya ha anat en augment, malgrat que Elena no ho confirmi.

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre de població estrangera a centres penitenciaris a Catalunya s'ha incrementat de manera notable. El 2022, dels 7.713 presos a Catalunya, 3.764 són estrangers.

A més, a l'Idescat també han classificat els presos per la seva nacionalitat. Amb aquest estudi s'ha pogut apuntar que 1.482, el nombre més alt, pertany a persones magribines.

Segons aquest compte de X, “El principal problema de seguretat a Catalunya són els criminals estrangers”. Tal com apunta aquest policia, el Govern ha volgut ometre i amagar la nacionalitat de la majoria dels autors de delictes per violència de gènere.

Gràfic de barres de la població penitenciària per àrees geogràfiques

Tot i que l'Idescat, no ha comparat la nacionalitat amb els delictes comesos, el policia assegura que els assassins per violència de gènere són en un 50% estrangers. A més, també apunta que els terços dels violadors i més de la meitat dels lladres són tots estrangers.

El policia també apunta que el prototip de delictes de violència masclista els cometen magribins, contra dones “autòctones”.

Tal com apunta aquest usuari de X, el conseller Joan Ignasi Elena, coneix perfectament la realitat de les presons, però prefereix “amagar-la a la ciutadania”.

➡️ Política

Més notícies: