Imatge de la protesta d´aquest 10 de novembre contra l´amnistia a Barcelona
POLÍTICA

La policia protesta a Barcelona contra una amnistia 'feta a la seva esquena'

La protesta ha coincidit amb la citació al jutjat de sis policies nacionals investigats


Les concentracions contra l'amnistia no cessen. Aquest divendres 10 de novembre, s'han manifestat un centenar d'agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a la ciutat de Barcelona contra el pacte de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

A més, als agents policials s'hi han sumat un centenar de persones més de suport. En una setmana convulsa per diversos aldarulls a diferents punts del país, la llei d'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes catalans torna a ser objecte de discussió.

Tenen el suport de PP, VOX i Cs

Convocats pel Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), els concentrats han criticat el processament dels agents que van actuar l'1-O del 2017 i l'octubre del 2019, i en canvi es pugui amnistiar els manifestants detinguts.

A la concentració hi han assistit dirigents del PP, Vox i Cs, que van criticar el pacte entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

La protesta s'ha celebrat aquest divendres coincidint amb la citació al jutjat d'instrucció número 30 de sis policies nacionals investigats per vexacions a una detinguda l'octubre del 2019 als disturbis de la plaça Urquinaona després de la sentència del Tribunal Suprem.

Cap d'ells ha declarat, però l'1 de desembre n'estan citats alguns de nou a part de set policies més.

Volen que la causa sigui arxivada

El secretari d'organització del SUP, José Antonio Rodríguez Neira, ha dit que els policies esmentats aquest divendres estan processats de manera "injusta" perquè "van defensar l'Estat de dret".

A parer seu, els policies investigats per l'1-O van actuar sota mandat judicial i els del 2019 citats aquest divendres han estat denunciats per "terroristes urbans". De fet, ha demanat que els seus companys no siguin amnistiats, perquè "no van fer res de dolent".

Disposats a “vessar” la seva sang

D'altra banda, l'associació de guàrdies civils APROGC ha dit que estan disposats a "vessar fins a l'última gota de la seva sang per defensar la sobirania i la independència d'Espanya i el seu ordenament constitucional".

En un comunicat emès aquest divendres, han recordat que la seva missió és protegir els drets i les llibertats i garantir la seguretat de la ciutadania. Per aquest motiu, l'organització ha assegurat que continuarà obeint la Constitució per sobre de qualsevol altra indicació.

APROGC veu el pacte entre el PSOE i Junts com un missatge d'"impunitat" i "foment" del desacatament de les normes. "Volem seguir complint i fent complir la llei", han expressat.

Apunten que l'amnistia a condemnats per terrorisme "reforça" i "augmenta" el nombre d'atemptats i alerten d'una possible nova crisi de convivència a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: