Primer pla de Ricard Ustrell
POLÍTICA

Polèmica amb Catalunya Ràdio per les paraules d'un col·laborador: 'Que la tanquin ja'

El programa de Ricard Ustrell, una altra vegada al punt de mira


Ricard Ustrell ho ha tornat a fer. Si una cosa no se li pot negar al nen mimat de la Corpo és la capacitat de generar polèmiques als seus programes per provocar intensos debats a les xarxes socials. Ja ho feia quan presentava el FAQS i el Planta Baixa a TV3 i ho continua fent ara a El matí de Catalunya Ràdio. L'última polèmica gira al voltant de les controvertides paraules d'un dels seus col·laboradors, el cantant Pau Llonch, sobre la viabilitat de les empreses.

Aquesta temporada, el programa Ricard Ustrell compta amb una secció d'economia que condueixen Josep Manel Busqueta i Pau Llonch. Tots dos són propers a la CUP. Un, Busqueta, és forner i va ser fins i tot diputat i assessor dels cupaires al Parlament. L'altre, Llonch, és cantant de rap i treballa fent cursets subvencionats de rap a escoles públiques de Catalunya. I, és clar, molts oients qüestionen si el seu bagatge professional és suficient per ser els economistes de referència del principal programa de la ràdio pública catalana.

Imatge primer pla de Ricard Ustrell a 'Col·lapse' de TV3, emissió del 22 de juliol de 2023

Aquest dimarts, Pau Llonch va fer unes declaracions al programa de Ricard Ustrell que va provocar la reacció de molts oients (i contribuents) de Catalunya Ràdio. Parlant sobre la reducció de la jornada laboral que han acordat PSOE i Sumar, Llonch va afirmar que “si la teva empresa no és rendible, no facis el ploricó i posa't a treballar”.

Desenes d'usuaris de la xarxa social X li van retreure les seves paraules, recordant-li que és un “activista que no ha treballat a la seva vida” i que “el seu 'xiringuito' de classes de rap funciona exclusivament a base de subvencions”. Molts també van preguntar-li si la seva empresa de classes de rap seria rendible sense les subvencions que rep.

Caputa d'un tweet de Catalunya Ràdio amb declaracions de Pau Llonch contra els empresaris

Els comentaris en contra de Pau Llonch van ser tants que Catalunya Ràdio va decidir esborrar el vídeo amb la seva intervenció que havien publicat a les xarxes socials. I és que la ràdio pública catalana tampoc no s'ha salvat de les crítiques dels usuaris. “Pau Llonch és a la ràdio pública dient xorrades i cobrant diners de tots. Ha de tancar TV3 i Catalunya Ràdio”, deia un.

Captura amb diversos tweets en contra de les paraules de Pau Llonch a Catalunya Ràdio

Les opinions contràries a Llonch no cessaven a les xarxes. “Per aquesta regla de tres, la nostra televisió i ràdio pública haurien de tancar i tu anar-te'n al carrer”, “la ràdio on parla tampoc és rendible”, “ha de tancar Catalunya Ràdio i que es posin a treballar”, van ser alguns dels missatges que es podien llegir.

Ricard Ustrell es fa d'or facturant a la Corpo

L'adjudicació a Ricard Ustrell per dirigir i presentar El matí de Catalunya Ràdio va ser una de les novetats d'aquesta temporada de la ràdio pública catalana. La productora d'Ustrell, La Manchester, ja s'encarrega d'altres programes de TV3 com Col·lapse i Planta Baixa. Per assumir la producció del programa de referència a Catalunya Ràdio, La Manchester rep 1,9 milions d'euros públics. Si hi sumem els dos espais que també produeixen a TV3, la factura puja fins a 5,2 milions d'euros.

➡️ Política

Més notícies: