Polèmica per un cartell antiisraelià promocionat per la majoria de sindicats catalans
‘Quina poca vergonya teniu!’
La guerra entre Israel i Palestina s'ha convertit en un altre element de la polèmica al nostre país. L'última versió d'aquesta polèmica la protagonitzen els sindicats d'educació a Catalunya. Amb l'eslògan “Aturem el genocidi contra el poble palestí” criden a vagues i concentracions.
'A mi no em representen com a docent. Sento vergonya'
És ben sabut que, en el conflicte entre Israel i Hamàs, l'esquerra es posiciona amb Palestina i qualifica el que ha passat de genocidi. Aquesta vegada, són els sindicats els que han tirat la llenya al foc, compartint un cartell amb un dibuix d'Israel assolat per bombes. Ara bé, el nucli de la polèmica és que són els sindicats, però d'educació, cosa que ha portat més d'un professor a endur-se les mans al cap.
'Quina merda d'educació espera als nostres fills!', aquesta és la tònica general de les respostes. Ja els sembla preocupant compartir un cartell d'aquesta violència gràfica, però que ho facin els sindicats educatius els preocupa especialment.
Són tres els grups que promouen aquest cartell: sindicats d'educació, sindicats estudiantils i una associació de famílies. Des de CCOO fins a la Inter Sindical, entre d'altres més. Incloent també algun sindicat ja adobat en polèmiques i posicionaments contundents com el SEPC, proper a la CUP.
Concentracions i vagues d'estudiants
Els promotors del polèmic cartell, que abasten gairebé tots els grups sindicals del sector educatiu, demanen “No callar”. Cosa que es concreta en una convocatòria de vaga d'estudiants per a demà, dijous 16. I també concentracions als centres educatius per al pròxim divendres, dia 17.
Però això no convenç a molts, que en la crida a la vaga veuen una postura antisemita: 'El seu enfocament el tenen molt clar: són antisemites i no ho saben'. I encara més, alguns atribueixen aquest esdeveniment a un clima de judeofòbia general entre els mitjans. “Tot comença a les escoles i acaba en un periodisme judeofòbic” o “Amb el clima periodístic actual, era previsible que passés això”.
Més notícies: