Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès amb cara seriosa i de fonde una cua d'immigrants il·legals arribats a les Canàries
POLÍTICA

Crítiques al Govern per enviar 600 immigrants il·legals a una petita localitat costanera

Els ciutadans es pregunten 'a quants més'


L'arribada de grans contingents d'immigració il·legal a localitats de la costa catalana ha causat indignació. El cas va saltar al'opinió pública quan es va conèixer el trasllat de 300 immigrants irregulars a Calella (Maresme). Ara, l'escena es repeteix amb l'arribada de 600 estrangers a Malgrat de Mar.

Aquestes localitats costaneres de 19.000 habitants cadascuna són els emplaçaments elegits pel Govern per traslladar els immigrants arribats des de les Canàries. L'Estat va repartir els nouvinguts per diverses comunitats autònomes, entre elles Catalunya. Davant la manca d'allotjament suficient per allotjar-los tots a Barcelona, les autoritats van decidir traslladar-les a localitats de la costa.

Arribada de la pastera al moll de La Restinga, a 21 d'octubre de 2023, a El Hierro, Illes Canàries (Espanya)

La intenció del Govern és aprofitar la capacitat hotelera dels pobles de la costa en temporada baixa per acollir els immigrants. El problema és que els nouvinguts només es poden quedar un mes a l'hotel, i després es queden al carrer. El pla del Govern ha generat nombroses crítiques ciutadanes.

Preocupació per la situació

“Els senegals, tots homes joves, fa dos mesos que són a Calella, a hotel a primera línia de mar tot inclòs. Ara 600 més a Malgrat de Mar. Quants més tenim l'obligació d'escollir, mil, un milió, tota la població del Senegal?”, diu un missatge dirigit al Govern i a la consellera Tània Verge.

També critiquen que els immigrants tinguin “cobertura sanitària, allotjament i dietes fins que demostrin tenir feina i arreglin els seus papers”. En aquesta mateixa línia, assenyalen que “el que sí que sabem és que estem pagant tu i jo”. Demanen que s'apliqui la llei d'estrangeria i “els tornin al seu país”.

Vox critica la gestió

Vox ha alertat dels problemes que pot suposar per a la comarca del Maresme l'arribada de refugiats subsaharians procedents de Canàries. Segons el partit, “podria suposar col·lapses en centres sanitaris i serveis socials”. A més de “conflictes i problemes de convivència amb els veïns”.

Segons el comunicat de Vox, "els refugiats són homes més grans", una cosa cridanera perquè "fins ara, en les crisis humanitàries, els refugiats eren dones i nens". Això genera, diuen, “preocupació i por” entre els veïns. "Desconeixen si aquests refugiats són portadors d'alguna malaltia", afegeixen.

Vox lamenta ser l'única formació que posa el cas damunt la taula criticant així el silenci còmplice d'altres partits. Per part seva, les organitzacions humanitàries demanen evitar els missatges alarmistes. Recorden que aquestes persones arriben espantades i desorientades, i que el seu únic propòsit és aconseguir un futur digne.

➡️ Política

Més notícies: