Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista
POLÍTICA

Laura Borràs insisteix en el que és seu

La presidenta de Junts acusa Oriol Junqueras de "dividir l'independentisme"


La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que “deixa en mans dels seus advocats entrar a l'amnistia”. Ha estat en una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de RTVE, on la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya ha valorat la seva situació actual.

Borràs ha confessat que els seus advocats faran els tràmits necessaris perquè el seu cas es pugui acollir a l'amnistia, que serà aprovada al nou govern del PSOE.

Cal recordar que Laura Borràs va ser condemnada a quatre anys i mig de presó el març passat per corrupció i per fragmentar contractes públics. La presidenta de Junts va canviar el 2022 els estatuts del seu partit per no poder ser destituïda del seu càrrec si era condemnada.

Per això, amb el redactat provisional de la llei, el cas de Laura Borràs no entraria en cap dels supòsits que es poden acollir a l'amnistia.

Davant de Gemma Nierga, Borràs assegurava que ella ha patit lawfare. “El que val és la llei d'amnistia, no pas l'acord polític. I a l'amnistia no he vist ni un sol epígraf en què vostè es pugui acollir”, apuntava Nierga.

“Això ho hauran de fer els advocats i estic a les millors mans per ser defensada”, contestava la presidenta de Junts.

Borràs acusa Oriol Junqueras de “dividir l'independentisme”

Gemma Nierga també ha aprofitat per recordar a Borràs que Oriol Junqueras havia assegurat que ella no podia ser amnistiada. Per això, Laura Borràs no ha dubtat a acusar el líder d'ERC de dividir l'independentisme.

“En un moment en què l'estat és com està. En què hem vist una reacció gairebé visceral dels poders de l'estat, encara hi ha gent que apunta cap a la divisió de l'independentisme”, sentenciava.

A més, Borràs ha acusat ERC de ser “aliats” del PSOE. “ERC va signar un acord amb el PSOE abans que Junts. Han estat aliats allà i aquí”, assegurava la presidenta de Junts.

Tot i això, també ha apuntat que l'acord que ha signat Junts amb el PSOE és “una negociació de país”.

“Desconfiança absoluta” de Laura Borràs cap a Pedro Sánchez

Laura Borràs també s'ha dirigit al PSOE i a l'acord signat.

“Desconfiança absoluta. Nosaltres no som aliats del PSOE. Nosaltres no hem plantejat aquesta negociació com una aliança ni estratègica ni conjuntural”, assegurava Borràs.

I és que, segons Borràs, des del partit han aprofitat la necessitat del partit socialista per forçar Sánchez a fer un “gir”. A més, pel que fa a l'acord, ha destacat que “ha estat el PSOE el que ha anat a Brussel·les a signar l'acord”.

➡️ Política

Més notícies: