El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la presentació del programa electoral del PSOE per a les eleccions generals a Madrid
POLÍTICA

Polèmica per les banderes que el PSOE ha utilitzat en el seu darrer míting

Pedro Sánchez va voler fer una demostració de força després de caure la seva popularitat per la llei d'amnistia i la seva controvertida visita a Israel, però ni així ho va poder arreglar: fins i tot Isabel Díaz Ayuso l'ha desafiat


Pedro Sánchez no surt d'una polèmica que ja s'ha ficat de ple a una altra. L'última, la que s'ha generat per les banderes que es van poder veure al míting que aquest cap de setmana va organitzar el PSOE per netejar la imatge del president del govern.

El líder socialista fa setmanes que és a l'ull de l'huracà. Primer, per la confirmació del canvi d'opinió respecte a l'amnistia. Aquella mesura que abans de les eleccions va dir que mai no aprovaria i que ara ha concedit a ERC i Junts perquè necessitava els seus vots per seguir a la Moncloa. Segon, per la crisi internacional que van provocar les seves paraules davant de Benjamin Netanyahu en la seva visita a Israel la setmana passada.

Pedro Sánchez es va desmarcar del discurs dels principals països del món occidental: va criticar l'actuació d'Israel, cosa que va provocar l'enuig de les autoritats israelianes i també les paraules d'elogi per part de Hamàs. En aquest context, el president del govern es va voler fer un bany de masses i fer una demostració de força davant de militants socialistes arribats en autobusos des de tots els racons d'Espanya.

Pedro Sánchez, parlant des del seu pupitre al Congrés dels Diputats

Portar milers d'afins a Fira de Madrid per rentar la seva imatge semblava un pla sense fissures, però una altra vegada es va generar un gran debat per un detall que es va veure a l'acte en qüestió. I és que el PSOE va decidir regalar als assistents banderes espanyoles. Cosa que va provocar centenars de reaccions a les xarxes socials.

"Desperta totes les alarmes que els qui sempre han fet exhibició i ús de la bandera republicana, avui, a Ifema, s'ompli de banderes d'Espanya constitucionalistes", denunciava un. "Cal tenir poca vergonya perquè el PSOE reparteixi als seus actes banderes d'Espanya després de vendre la pàtria als seus enemics", deia un altre. El debat en qüestió girava al voltant de la intenció dels socialistes de “pretendre donar una bona imatge davant d'Europa” per “donar a entendre que estimen Espanya”.

Alguns usuaris demanaven “una miqueta de coherència i dignitat”, ja que, a la manifestació feminista de dissabte passat, “encapçalada per 4 ministres socialistes”, hi havia “banderes republicanes i palestines”.

Fins i tot Isabel Díaz Ayuso es pronuncia: desafia Pedro Sánchez

Al debat a les xarxes es va sumar l'opinió d'Isabel Díaz Ayuso. La presidenta de la Comunitat de Madrid, que moltes vegades exerceix gairebé de líder de l'oposició, va desafiar Pedro Sánchez després de veure les imatges del míting. “Meravellosa la bandera a l'acte del PSOE. Ara, a Navarra, el País Basc i Catalunya amb ella. Ànims”, escrivia Ayuso davant del seu gairebé milió de seguidors que compta a la xarxa social X.

➡️ Política

Més notícies: