Muntatge d'Eloi Badia i una imatge que ha compartit a Twitter

POLÍTICA

El polèmic candidat de BCN dels Comuns que es presenta per Girona

Antic regidor de Colau, té un procediment judicial obert per delictes contra el medi ambient

Eloi Badia Casas va ser un dels regidors més controvertits de l'exalcaldessa Colau. Va tenir diversos fronts judicials oberts per la seva actuació amb la incineradora de Tersa a Sant Adrià de Besòs i per la cessió d'un immoble de l'ajuntament a un grup okupa. També se les va tenir a veure amb el problema de les ZBE, que la justícia el va tombar.

Després de no anar a les llistes dels Comuns per a les passades municipals, ara va de número u per Girona. Ho fa entre acusacions de fugir de Barcelona per tenir un perfil polític massa cremat.

D'altra banda, Badia és un ecologista estàndard dels Comuns: crítiques al model turístic, a les concessions hoteleres, a la manca d'infraestructures, etc. Però el cert és que, en matèria de govern, la seva tasca va ser força criticada. Fins al punt de tenir encara avui un procediment judicial en marxa.

Tuit de La Catalunya Woke contra Eloi Badia, d'En Comú Podem

Els fronts de l'exregidor

Quan era president de l'empresa pública Tersa, Badia va rebre una denúncia de la Fiscalia i d'Airenet per un presumpte delicte mediambiental. L'acusaven de superar els nivells de contaminació permesos, cosa que comporta delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. Segons el Seprona, l'activitat de la incineradora va infringir la normativa ambiental i va suposar un risc greu per a la salut de les persones.

I ahir mateix era notícia que els veïns de Gràcia no llençaven la tovallola i demanaven al Tribunal Constitucional que reobrís una causa que al seu dia van presentar contra Badia. Una comunitat veïnal del barri va acusar l'exregidor de cedir un local de manera arbitrària a una associació juvenil que, segons els veïns, generava problemes de convivència al barri. L'Audiència Provincial de Barcelona va sobreseure el cas i ara els veïns demanen empara al TC.

Un repàs a les respostes dels seus missatges a les xarxes mostren que ara mateix no és una figura política molt estimada. Molts l'acusen de presentar-se per Girona per tapar el fet que a Barcelona no té recorregut electoral.

➡️ Política

Més notícies: