Imatge d'un militant de la CUP a Berga amb el puny aixecat
POLÍTICA

Un corrent de la CUP ja apel·la a fer un Front Popular

Poble Lliure, que representa la meitat dels seus militants, a favor de la proposta Aragonès

Pere Aragonès ha sorprès aquest dimarts al matí demanant un “front democràtic” de les forces sobiranistes a Catalunya. El president de la Generalitat ha assegurat que l'hora “és greu” i ja ha donat per feta la victòria de PP i VOX a les eleccions de juliol.

La proposta del líder d'ERC ha topat amb l'escepticisme de la CUP, Junts i els Comuns, a qui apel·lava la seva declaració. Però sembla que ha trobat un aliat en Poble Lliure, un dels sectors interns de la CUP. Si Arran representa el sector més anticapitalista dels cupaires, Poble Lliure és més moderat i està a favor de tenir més influència en els pactes polítics.

“Necessitem ja un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència i estructurar la reflexió de fons sobre la construcció de projectes d’unitat popular”, afirmen. En un comunicat que han enviat als mitjans, compren el discurs d'Aragonès: “La situació del país és preocupant. L'onada conservadora i espanyolista avança”. Però no només això, sinó que diuen que el PSC és el “gran partit conservador” a Catalunya.

Poble Lliure també retrata ERC i Junts. Als republicans per la seva “estratègia fallida” de voler competir amb el PSC a l'àrea metropolitana i a Junts per la seva estratègia “en general”.

Imatge d'una pancarta amb el text ERC + Junts + Cup tripartit de la vergonya

Però no només això. És especialment dur amb l'actual direcció de la CUP. Assegura que és incapaç de traçar una línia política capaç de captar el descontentament actual. Posa com a exemple Guanyem Girona i el nord de Catalunya, com a exemples en positiu. “Projectes independentistes amplis, profunds, socialment transformadors, amb clara vocació de majoria”, assenyalen.

Per tot això, creuen que ha arribat el moment de fer un front per actuar com “un mur de contenció” de l'extrema dreta a Catalunya. Aquesta iniciativa,  asseguren, s'ha de desplegar immediatament i utilitzar-la de cara a les eleccions espanyoles convocades per al 23 de juliol.

Només estableixen una condició. Volen “línies polítiques clares que confrontin les estratègies de resignació nacional i un retorn a l'autonomisme de gestió”. “Cal sortir del marc immobilista en què l'actual direcció de la CUP s'ha estancat i ampliar enormement les fronteres”, afirma Poble Lliure.