El president del Govern d'Aragó, Jorge Azcón, atén els mitjans de comunicació durant una trobada informativa, al Teatro Real, el 13 de desembre del 2023, a Madrid
POLÍTICA

Un poble català declara persona non grata al president d'Aragó, Jorge Azcón

Acusen el dirigent del Partit Popular de 'tracte discriminatori a la població catalana' que viu a l'Aragó


Les declaracions que Jorge Azcón, president d'Aragó, va fer el mes de gener passat sobre la llengua catalana han provocat que un poble català l'hagi declarat persona non grata. Fa poc més d'un mes, el dirigent popular va assegurar que a Aragó "no es parla català" i va defensar que l'idioma que parlen els habitants de Fraga, Osca, "és el fragatí".

Azcón va pronunciar aquestes paraules per negar-se a "normalitzar" el català a la seva comunitat, assegurant que es tracta "d'una llengua que es parla en una comunitat autònoma veïna" que volen "imposar a l'Aragó".

Aquestes declaracions han causat l'enuig d'una petita població catalana. Es tracta de La Masó, una localitat de només 300 habitants de la província de Tarragona, que està governada pel partit nacionalista Front Nacional de Catalunya.

Aquest dimarts, el ple municipal de La Masó va aprovar una moció per declarar persona no grata al màxim responsable polític d'Aragó. Jorge Azcón, doncs, no serà benvingut en aquest municipi perquè, segons el text aprovat, el president aragonès tracta de manera "discriminatòria la població catalana" que viu a l'Aragó.

A més, també acusen Azcón d'"incitar l'odi" amb les seves paraules. I asseguren que mantindran el veto fins que el president aragonès "no rectifiqui públicament les seves afirmacions" respecte al català a la Franja.

La moció presentada pel govern municipal, encapçalat per Albert Camps del Front Nacional de Catalunya, es va aprovar per unanimitat gràcies també als vots de Junts per Catalunya.

De moment, Jorge Azcón no s'ha pronunciat sobre aquesta decisió que ha pres l'Ajuntament de La Masó.

➡️ Política

Més notícies: