Primer pla dels líders del PP Isabel Díaz Ayuso i Alberto Nuñez Feijoo
POLÍTICA

Plebiscit per a Feijóo

Ayuso no ha deixat de marcar perfil durant tota la campanya

Les eleccions d'aquest diumenge no només són una prova de foc per a Pedro Sánchez, sinó també per al líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo. És cert que si el Partit Socialista perd comunitats o ciutats emblemàtiques, es pot interpretar com un canvi de cicle. I més amb unes eleccions generals a finals d'any.

Però també és la primera revàlida per a Feijóo després de convertir-se en president del PP l'abril de 2022. Com és sabut, la seva arribada va ser traumàtica després de l'enfrontament entre el seu predecessor, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Al final, els barons del partit es van decantar pel polític gallec que, el 2018, ja es va deixar estimar però no es va moure de Galícia. Mai ha quedat del tot clar per què no van apostar directament per Ayuso més enllà de la seva joventut, la seva popularitat a Madrid i les rivalitats internes.

Isabel Díaz Ayuso saludant al públic en un míting del PP

També a escala municipal a València, per recuperar una ciutat que havia estat a les seves mans, o per fer un bon resultat a Barcelona, on ara només tenien dos regidors. Pablo Casado va posar a Josep Bou, mentre que Daniel Sirera és una aposta del nou president del partit. Per arribar a la Moncloa cal millorar els seus resultats a Catalunya.

Ayuso ha seguit marcant perfil, més encara que Feijóo en alguns temes de campanya, com la polèmica amb Bildu o la compra de vots del Partit Socialista. Ningú qüestiona, per ara, el lideratge d'aquest últim. Però si el PP fes un mal resultat aquest diumenge, sorgirien dubtes en alguns sectors de per què no van posar la presidenta de Madrid.